Moldova

Președintele Parlamentului promite că va supune spre examinare recunoașterea Rusiei ca sponsor al terorismului

Președintele parlamentului, Igor Grosu, a anunțat că deputații vor examina o rezoluție a Parlamentului European care recunoaște Rusia ca stat sponsor al terorismului și vor adopta o poziție oficială în această privință.

“Vom analiza această declarație. Vom discuta și cu Ministerul Afacerilor Externe, vom discuta și în Parlament și vom elabora poziția Republicii Moldova, a Parlamentului pe marginea acestor evaluări”, a declarat șeful Parlamentului moldovean.

Grosu a subliniat că Moldova “trebuie să vorbească direct – Rusia a lansat o invazie împotriva Ucrainei”.

“Vedem atrocitățile pe care le comit acolo. Nu este o confruntare între armate, nu este un război obișnuit, ci o lovitură deliberată împotriva infrastructurii critice. Acest lucru creează o prăpastie între cetățeni pentru a-și arăta furia sau resentimentele față de conducerea de la Kiev”, a adăugat el.

Anterior, Grosu promisese că va lua în considerare o propunere a deputatului Dumitru Alaiba, membru al partidului de guvernământ Acțiunea și Solidaritatea, de a recunoaște Rusia drept “regim terorist” din cauza atrocităților comise de armata rusă în războiul din Ucraina.

Reamintim că, la 23 noiembrie, Parlamentul European a susținut miercuri o rezoluție prin care Rusia este recunoscută ca stat sponsor al terorismului. Anterior, Adunarea Parlamentară a NATO a recunoscut, de asemenea, Federația Rusă și regimul său ca fiind un stat terorist.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *