CSI / RusiaInternațional

Președintele Serbiei calcă pe urmele premierului Ungariei. Nu impune sancțiuni Rusiei, sperând că va obţine gaze ruseşti mai ieftine

Preşedintele Serbiei calcă pe urmele premierului Ungariei şi insistă să se poziţioneze de partea Rusiei! Alexandar Vucici speră că, prin faptul că nu impune sancţiuni Moscovei, va obţine gaze ruseşti mai ieftine în comparație cu alte state europene. 

Preşedintele Serbiei este conştient de faptul că decizia luată va costa scump statul, dar el vine cu un argument. Alexandar Vucici aminteşte că Rusia a sprijinit integritatea ţării sale, în consecinţă nu poate să îi aplice nicio interdicţie.

Serbia nu vrea în NATO

La finalul acestei luni, preşedintele Serbiei a anunţat că va prezenta sistemul de rachete aer-sol livrat de China. Vucici a menţionat că respectă NATO, dar nu vrea să intre în Alianţa Nord-Atlantică.

Statele Unite i-au atras atenţia că drumul pe care a pornit ar putea să nu fie unul avantajos.

Cris Murphy, senator democrat al SUA pentru Connecticut: Înțelegem că Serbia are o lungă istorie culturală și economică cu Rusia. Dar acesta este un moment în care există un risc major dacă noi, în calitate de comunitate democratică, nu transmitem un mesaj unit asupra consecințelor comportamentului Rusiei în Ucraina. Dacă Serbia intenționează să fie membră a Uniunii Europene, atunci probabil că nu este în interesul său, pe termen lung, să aibă o relație de securitate cu China.

Sursa: Observatornews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

  1. Exista tari, precum Ucraina sau Moldova, care se ling pe bot la gandul ca ar fi candva parte din UE. Ucraina plateste momentan acest vis cu mult sange. Si exista tari care nu sunt nici demne, nici voitoare de UE, precum Ungaria, in masura majora si Polonia. Avantaje da, constrangeri si legi comune nu. Nu stiu in ce masura ungurii sunt rusofili -ar fi de presupus ca nu sunt, daca ne amintim ca si ei au fost “eliberati” candva- dar sarbii sunt, poate chiar mai rau decat moldovenii, si de aceea nu au ce cauta in UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *