Actualitate

Prețul barilului Brent a atins nivelul minim al anului 2018

Prețurile petrolului au început să scadă în prima jumătate a lunii octombrie 2018, cand costul petrolului marca Brent era de peste 82 de dolari pe baril, iar WTI – mai mult de 73 de dolari. Din octombrie si pana in prezent, pretul mărcii Brent a scăzut cu aproximativ 28%. Prabusirea pretului petrolului este cea mai accentuata din ultimii trei ani.

În perioada anterioara, prețurile mondiale la petrol au crescut din cauza temerilor legate de sancțiunile SUA împotriva Iranului, precum și în legătură cu acordul țărilor OPEC + care vizează reducerea producției de petrol.

Informațiile despre creșterea producției de petrol în contextul previziunilor privind scăderea cererii la nivel mondial au inversat insa trendul majorarii preturilor. În plus, s-a dovedit că pierderile potențiale din interdicția exporturilor din Iran vor fi acoperite integral datorita creșterii producției de petrol saudit, rus și american.

Conform datelor oficiale americane, în septembrie, datorita dezvoltării campurilor de șisturi, Statele Unite au devenit cel mai mare producător de petrol din lume.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.