Lumea

Preţurile petrolului au scăzut luni cu circa 3 dolari pe baril

Preţurile petrolului au scăzut luni cu circa dolari pe baril, după ce date economice dezamăgitoare din China au reînnoit îngrijorările cu privire la o recesiune globală, care ar fi de aşteptat să reducă cererea de combustibil, transmite Reuters.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 3,05 dolari, sau cu 3,1%, la 95,10 dolari pe baril, după ce vineri au închis în declin cu 1,5%.

Ţiţeiul american West Texas Intermediate a coborât cu 2,69dolari, sau cu2,9%, la 89,41 dolari, după o scădere de 2,4% în sesiunea precedentă, notează news.ro.

Contractele futures Brent s-au apropiat de cel mai scăzut nivel de când Rusia trimite trupe în Ucraina, pe 24 februarie, în timp ce contractele futures WTI au atins cel mai redus nivel luni de la începutul lunii februarie.

Interesul deschis pentru ţiţeiul Brent a scăzut cu 20% în această lună, faţă de august anul trecut.

Banca centrală din China, stat care este cel mai mare importator de ţiţei din lume, a redus ratele dobânzilor de împrumut pentru a relansa cererea, deoarece datele au arătat că economia încetineşte neaşteptat în iulie, activitatea fabricilor şi a comerţului cu amănuntul fiind afectată de politica de zero Covid a Beijingului şi de o criză imobiliară.

Producţia de rafinărie a ţării a scăzut la 12,53 milioane de barili pe zi (bpd), cel mai scăzut nivel din martie 2020, arată datele guvernamentale.

Banca ING şi-a redus previziunile pentru creşterea PIB-ului Chinei în 2022 la 4%, faţă de o proiecţie anterioară de 4,4% şi a declarat că este posibilă o nouă retrogradare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *