Social

Primăria vine cu precizări în legătură cu incendiul de la Ciocana: „Terenul și deșeurile care au luat foc, sunt în proprietatea unui agent economic privat”

Primăria municipiului Chișinău vine cu unele precizări privind incendiul din sectorul Ciocana al Capitalei, unde un depozit de reciclare a deșeurilor a fost cuprins de flăcări. Prin urmare, municipalitate precizează că terenul pe care a izbucnit incendiul nu este în gestiunea municipalității, transmite TV8.

„Terenul și deșeurile care au luat foc, sunt în proprietatea unui agent economic privat. Totodată, reieșind din impactul situației excepționale, serviciile municipale de profil intervin pentru a ajuta la lichidarea incendiului.

Astfel, de către întreprinderile municipale a fost pusă la dispoziție tehnica din dotare și cantități de apă pentru lichidarea incendiului. Responsabilii primăriei sunt la fața locului”, potrivit unei note informative remise de Primărie.

Vă amintim că în această dimineață, 9 octombrie, incendiu devastator a izbucnit în sectorul Ciocana din Chișinău. Conform IGSU, focul a cuprins deșeurile din plastic, care sunt stocate și păstrate pe teritoriul unui depozit de reciclare a deșeurilor.

Pompierii IGSU au intervenit de urgență conform numărului sporit de intervenție pe strada Uzinelor 209 din Chișinău, transmite Știri.md.

Apelul Unic de Urgență 112 a fost recepționat la ora 04:51. 

Conform primelor informații, suprafața de ardere este de circa 30 de ari. 

Pentru lichidarea arderii la fața locului au ajuns 8 echipe de pompieri, dar și tehnica specializată din cadrul autorităților publice locale. 

Victime nu au fost raportate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!