ActualitateUnirea

Principalele probleme ale R. Moldova sunt prețurile mari și salariile mici / Doar Unirea cu România poate salva RM de la o criză umanitară

Prețurile mari și veniturile mici sunt principalele două probleme cărora trebuie să le facă față cetățenii Rep. Moldova, arată datele unui sondaj, făcut public vineri, 9 decembrie, de Institutul Republican Internațional.

La nivel național, 57% dintre respondenți cred că prețurile înalte sunt cea mai importantă problemă, a doua preocupare majoră fiind veniturile mici, în opinia a 24% dintre cei chestionați. Pe locul trei se situează șomajul (19%), potrivit respondenților care au fost invitați să numească două probleme simultane dintre cele mai importante.

Corupția (17%) se poziționează tocmai pe locul 4 la nivel național, în timp ce în Chișinău această problemă este poziționată mai sus, pe locul 3 cu 25% dintre aprecieri. Sărăcia este a 5-a mare problemă, în opinia a 14% dintre cei chestionați.

Totodată, potrivit sondajului, prețurile mari și veniturile mici ar trebuie să fie principalele două priorități pentru Guvern, în opinia a 42% și respectiv 23% dintre cei intervievați.

Urmează în topul problemelor care ar trebui să fie prioritare pentru Executiv, șomajul (19%) și criza energetică (16%). În Chișinău, după prețurile mari (32%) și veniturile mici (25%), criza energetică e a treia problemă, în opinia a 18% dintre respondenți care cred că Guvernul trebuie ”să se ocupe” de facturile la gaz și electricitate.

Este evident că R. Moldova, fără unirea cu România, va rămâne un stat sărac la periferia Europei. Chișinăul nu are nicio șansă să facă față de unul singur la toate problemele pe care le are R. Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

 1. Principala problemă a RM e faptul că există. Următoarele probleme, în ordine aleatorie, sunt:
  – propaganda deșănțată prorusă
  – educația de rit sovietic cu rezultantele sale: prostia și mândria fără fundament
  – lenea/lipsa de dorință de a cunoaște, de a progresa, așteptarea unor salvatori „providențiali”
  – ticăloșia clasei politice în întregul ei
  – lipsa de unitate socială
  – lipsa unui proiect de societate viabil (vraja cu „națiunea civică moldovenească” miroase de la o poștă a moskfilm)
  – imposibilitatea de a se autosusține din orice punct de vedere (instituțional, economic, financiar, energetic, alimentar, politic, militar…)
  Având în vedere toate aceste probleme este evident că proiectul rusesc numit „statul independent” RM e o glumă sinistră ce nu merită să mai continue și nu merită susținut în niciun fel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *