Actualitate

„Pro-europeanul” Igor Grosu vrea să „evalueze” tratatele pentru a decide dacă R. Moldova rămâne în CSI

Președintele Parlamentului Igor Grosu s-a referit la prezența Republicii Moldova rămânerii în CSI.

Igor Grosu a precizat într-un interviu pentru portalul G4media că Republica Moldova a sistat activitatea în CSI, nu participă nici la reuniunile președinților de parlamente, nu participă nici la reuniunile președinților de țări, a prim miniștrilor, dar rămâne în continuare aliată cu Rusia și Belarus în cadrul CSI.

„Ceea ce pot să vă spun este că noi facem o evaluare acum a tuturor tratatelor care au fost semnate de Moldova cu statele membre sau pe platforma CSI și ulterior vom lua o decizie privind prezența noastră pe viitor în această organizație”, a spus Igor Grosu.

În contextm Președintele Parlamentului Republicii Moldova a precizat că războiul din Ucraina este unul din cauzele sistării prezenței active a autorităților de la Chișinău la reuniunile CSI.

Igor Grosu este președinte al PAS, partid care pretinde a fi pro-european, cu toate acestea, R. Moldova rămâne în continuare aliată cu Rusia și Belarus în cadrul CSI.

Amintim că Ucraina și Georgia, state care ca și R. Moldova au entități separatiste pro-rusești pe teritoriul lor, au părăsit de mult CSI.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *