Ultima oră

Profesor auto din Bălţi, cercetat penal a doua oară pentru acte de corupţie

Potrivit unui comunicat emis de CNA, profesorul, în comun cu alte persoane din cadrul Biroului de Înmatriculare a Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto din mun. Bălţi, au pretins suma de 300 euro, sub pretextul că ar putea favoriza susţinerea cu succes a examenului de calificare auto şi eliberarea permisului de conducere la categoria „B”.

Pe faptul dat a fost pornită o cauză penală în temeiul art. 324 alin. (2) lit. b), c) Cod Penal. Reţinerea în flagrant a avut loc imediat după primirea banilor extorcaţi. Suspectul a fost recunoscut în calitate de bănuit şi este reţinut pentru 72 ore.

Dacă va fi găsit vinovat, profesorul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Menţionăm că bărbatul a mai fost în vizorul CNA, pentru luare de mită, iar în rezultatul examinării dosarului penal, Judecătoria municipiului Bălţi
l-a condamnat, aplicându-i o amendă în mărime de 15 000 lei. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *