InternaționalRăzboi

Propaganda putinistă atinge noi recorduri: Testele de sânge ale prizonierilor ucraineni arată că au fost supuși experimentelor

Propaganda rusă trece la un alt nivel și susține că testele de sânge pe care le-au făcut soldaților ucraineni luați prizonieri confirmă că au fost supuși unor experimente, potrivit Hotnews.

„Unul dintre exemplele specifice este analiza prelevării de sânge de la militarii ucraineni care au fost capturați. Acesta confirmă că pentru o serie de boli, inclusiv cele atipice pentru ucraineni, conținutul de substanțe corespunzătoare din sânge este de câteva ori, poate de zece ori mai mare decât normele explicabile. Aceasta înseamnă că au fost efectuate experimente relevante pe personalul militar ucrainean, ceea ce înseamnă că au fost efectuate cercetări, dezvoltare și experimente pe teritoriul Ucrainei în ceea ce privește bolile infecțioase extrem de periculoase, care în anumite circumstanțe ar putea fi răspândite”, a fost declarat luni de vicepreședintele Consiliului Federației, copreședintele comisiei parlamentare de investigare a activităților biolaboratoarelor americane din Ucraina, Konstantin Kosacev.

De la începutul războiului în Ucraina, propaganda rusă a rostogolit constant ideea că în această țară s-au făcut experimente cu ciuma, antrax și alți patogeni „deosebit de periculoși”.

Ulterior, generalul Igor Kirillov, comandantul Forțelor ruse de Apărare împotriva Radiațiilor, Armelor Chimice și Biologice”, a susținut că „activitățile laboratoarelor biologice din Ucraina și programul condus de SUA de „reforma” a sistemului de sănătate ucrainean au dus la o creștere incontrolabilă a incidenței infecțiilor deosebit de periculoase”.

„Totodată, activitățile laboratoarelor biologice, a căror activitate o monitorizăm încă din 2014, și programul așa-zisei reforme a sistemului de sănătate ucrainean implementat de Statele Unite au dus la o creștere incontrolabilă a incidenței de infecții deosebit de periculoase și semnificative din punct de vedere economic”, a spus el. Kirillov a adăugat că Ucraina, „sub pretextul testării medicamentelor anti-Covid”, a trimis câteva mii de mostre de ser colectate de la pacienți în Statele Unite, fiind vorba „în primul rând de cele aparținând grupului etnic slav”.

Teoria potrivit cărora Ucraina ar dezvolta arme biologice a început să fie răspândită în rândul adepților mișcării conspiraționiste QAnon imediat după ce Rusia a invadat Ucraina în dimineața zilei de 24 februarie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *