Provocarea mea
Distracția se poate transforma într-o campanie pentru o cauză nobilă, așa cum se întâmplă pe la americani. Iaca ai o găleată cu apă, o scoți în fiecare zi de la fântână, dar te-ai gândit vreodată să ți-o torni în cap? Și apa să fie rece, nu stătută la soare. Dacă nu ai curaj, fă o donație pentru tratamentul unei boli grele, cum ar fi scleroza laterală amiotrofică. S-ar putea să te alegi cu o răceală de pomină după dușul rece, dar, mă rog, scleroza e mai gravă. Pentru a atrage atenția asupra unei probleme oamenii se așteaptă provocați.
Recent pe o rețea de socializare, internauții moldoveni au început să-și provoace prietenii cu zece cărți care le-au schimbat viața. În cazul dat, provocarea nu are niciun efect pentru că nu va determina majoritatea populației să citească ceva mai mult decât ziarul de anunțuri și programul tv. Eu vreau să fac altceva. Fiindcă a început un nou an școlar eu îi provoc pe toți elevii să învețe bine și să dea examenele la BAC. Provoc guvernul să creeze noi locuri de muncă, pe judecători să nu ia mită și pe toți cei care merg la muncă în fiecare zi să-și facă treaba bine.
Îi provoc pe copii să-și sune părinții, și pe părinți să-și susțină copiii. Îmi provoc prietenii să creeze, să fie cutezători, iubăreți și plini de curaj. Pentru că cea mai mare provocare este să rămâi zi de zi integru și cu bun-simț. Restul e distracție.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!