Externe

Putin a decretat mobilizarea, dar în realitate și-a anunțat înfrângerea în fața lumii

Rusia nu va putea câștiga războiul împotriva Ucrainei, în ciuda declarației de mobilizare. Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a făcut această afirmație în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU din 22 septembrie, textul discursului său fiind publicat de serviciul de presă al Ministerului de Externe.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat o mobilizare, dar de fapt a anunțat întregii lumi înfrângerea sa. Puteți înrola 300.000, 500.000 de oameni, dar nu veți câștiga niciodată acest război. Astăzi, fiecare ucrainean este o armă pregătită să apere Ucraina și principiile Cartei ONU. Rusia este înfrântă și va purta întreaga responsabilitate pentru crima de agresiune și pentru toate crimele de război, crimele împotriva umanității și crima de genocid care au apărut din cauza acestei agresiuni”, a spus el.

Kuleba a comparat, de asemenea, comportamentul ucrainenilor și al rușilor în timpul războiului. El a precizat că în februarie mulți ucraineni s-au întors din străinătate pentru a apăra țara, în timp ce rușii au încercat să părăsească țara în masă după anunțul de mobilizare făcut de Putin.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *