CSI / Rusia

Putin amână operația de cancer, să nu fie asasinat. Cine va prelua controlul invaziei în Ucraina

Ziarul englez The Sun scrie că Vladimir Putin va fi supus, în scurt timp, unei operații chirurgicale pentru un posibil cancer de care suferă. Astfel, el ar preda puterea lui Nikolai Patrushev, cel mai puternic om din cercul intim al lui Vladimir Putin. Preşedinte al Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, din mai 2008, acesta s-a născut, în urmă cu 70 de ani, în Leningrad (azi Sankt Petersburg), la fel ca liderul de la Kremlin. A făcut carieră în KGB, apoi în FSB, serviciu pe care l-a condus în perioada august 1999 – mai 2008. Practic, cariera lui Patrushev a cunoscut mărirea în acelaşi timp cu ascensiunea lui Putin.

Patrushev, în vârstă de 70 de ani, este văzut ca un arhitect cheie al strategiei de război din Ucraina. Este omul care l-a convins pe Vladimir Putin de conceptul privind „denazificarea” țării conduse de Zelenski.

Zvonul a fost răspândit de media rusă General SVR, care a ridicat pentru prima dată întrebări despre sănătatea lui Putin în urmă cu aproximativ 18 luni, scrie The Sun. Această instituție citează un fost soldat de rang înalt de la Kremlin, fără să-i dea numele: „Putin a vorbit despre efectuarea unor proceduri medicale”.

„Medicii insistă că are nevoie de o operație, dar data nu a fost încă stabilită. Va fi supus unei intervenții chirurgicale, iar o vreme va fi incapabil să-și desfășoare activitățile firești”, spune sursa citată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *