CSI / Rusia

PUTIN IGNORĂ cererile UE și SUA. INVAZIA CRIMEIEI CONTINUĂ. „Transnistrenii” sunt chemați să destabilizeze Odesa

Serghei Lavrov l-a averizat pe John Kerry în privinţa unor decizii pripite ale SUA

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a purtat o conversaţie telefonică, vineri, cu secretarul de Stat american, John Kerry, în cursul căreia l-a avertizat că acţiunile Statelor Unite, între care impunerea unor sancţiuni, ar putea afecta relaţiile ruso-americane.

În cursul conversaţiei telefonice, cei doi miniştri au continuat discuţiile începute la Paris şi la Roma, care nu s-au soldat cu ajungerea la un numitor comun pe tema crizei ucrainene.

"Lavrov a avertizat în privinţa unor iniţiative pripite şi necugetate susceptibile să aducă prejudicii relaţiilor ruso-americane" şi să aibă "un efect de bumerang asupra Statelor Unite", a anunţat Ministerul rus de Externe într-un comunicat.

Cei doi miniştri au decis să "continue să studieze problemele referitoare la criza politică acută" din Ucraina, potrivit comunicatului.

Preşedintele american, Barack Obama, a purtat la rândul său o coversaţie telefonică, vineri, cu omologul său rus, Vladimir Putin. Cei doi şefi de stat au discutat pe tema situaţiei din Crimeea, după ce Parlamentul local al acestei regiuni ucrainene a hotărât să organizeze un referendum privind alipirea la Rusia.

Departamentul de Stat american a confirmat că secretarul de Stat, John Kerry, a discutat la telefon, vineri, cu omologul său rus, Serghei Lavrov.

Statele Unite propun o mediere internaţională între Ucraina şi Rusia pe tema situaţiei din Crimeea (sud-estul Ucrainei), controlată, de facto, de forţe ruse.

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Jennifer Psaki, a anunţat că Washingtonul discută cu partenerii săi în privinţa formării unui grup de contact.

"Ne propunem ca Rusia şi Ucraina să se aşeze în jurul unei mese şi să discute. Există mulţi parteneri şi actori din cadrul comunităţii internaţionale care ar putea participa la aceste discuţii", a declarat Psaki.

"În prezent, Rusia este destul de izolată în comunitatea internaţională", a apreciat Psaki, adăugând că multe ţări au considerat că incursiunea forţelor ruse în Crimeea este "ilegală şi neadecvată".

Joi, preşedintele Obama a ordonat introducerea unor restricţii în eliberarea de vize pentru un anumit număr de oficiali acuzaţi că "ameninţă suveranitatea Ucrainei".

Casa Albă a admis că Statele Unite ar putea adopta şi alte sancţiuni împotriva unor oficiali ruşi.


(22:34) Cazacii și "autoapărare" sunt cei care încearcă să pătrundă forțat în interiorul bazei militare ucrainene. "Rezistența informațională" afirmă că intenția rușilor ar fi să-i ocupe până pe 16 martie toate bazele militare.

(21:00)
 "Rezistența informațională" anunță că militari ai F. Ruse au pătruns pe teritoriul punctului de comandă a grupei "Krîm". Acest punct militar era încercuit și blocat dar n-au existat tentative de a pătrunde înăuntru. General-maiorul Oleg Struținskii a fost capturat de militarii ruși. Restul militarilor au reușit să se ascundă în buncăr. Presa ucraineană anunță că cazacii și "autoapărare" sunt și ei prezenți și îi amenință pe militarii ucraineni să cedeze armamentele și să-și părăsească posturile.

Desfășurarea referendumului din Crimeea divizează și mai mult SUA de Rusia
(20:45) Premierul Poloniei, D. Tusk: "Ce se întâmplă acum la hotarul Europei nu este doar un pericol mare din partea unui mare vecin din est. Este în primul un adevarat și profund test pentru calitatea noii comuniuni. Daca ajutăm Ucraina, asta în realitatea determina într-un mod nou întreagă noastră comunitate europeană."
(20:15) Statele Unite și liderii UE au insistat pe următoarele cerințe față de Federația Rusă: 1. Negocieri directe cu Ucraina 2. Retragerea trupelor din Crimeea 3. Oferirea accesului pentru observatori internaționali 4. Anulea referendumului din Crimeea

Deocamdată Rusia a anunțat astăzi la ONU că nu discută cu Ucraina,  armata rusă continuă să invadeze Crimeea, observatorii OSCE au fost blocați iar Duma Rusă l-a "primit" astăzi cu aplauze pe un autonumitul "premier" al Republicii Crimeea și s-a declarat gata să modifice legislația pentru a putea încorpora peninsula în F. Rusă.

21:30: BBC: "Șeful Radei din Crimeea, Vladimir Konstantinov este aplaudat de deputații ruși care declară că vor susține organizarea referendumului din 16 martie pentru ieșirea din componența Ucrainei".

(19:57) Toate posturile TV din Ucraina sunt blocate în Crimeea care are doar ORT, NTV sau Rossya 24.
(19:36) Purtătorul de cuvânt al Președintelui Putin a declrat că înciuda dezacrodului cu Vestul în privința Ucrainei, spera că va putea fi gasit un limba comun și nu vom avea un Război Rece, anunță Reuters citând presa rusă. Același purtător de cuvânt a declarat că Moscove este îngrijorată că cei care au luat puterea în "Vest" ar putea ajunge și în regiunile din sud-est unde locuiesc etnici ruși.
(19:00) Turcia a trimis din nou mai multe avioane F-16 în aer după ce o navă rusească a trecut paralel cu țărmul Turciei pentru a doua oară în ultima săptămână.
(18:59) Postul de stat Rusia Astăzi (RT.COM) a anexat deja Crimeea (foto).

(18:31) "Rezistența informațională" anunță că de pe nava "Kaliningrad" din flota Baltică au fost descărcate în Sevastopol 17 camioane "URAL" cu echipamente și 2 "BTR-80".


(Nava "Kaliningrad" nu ar dreptul să se afle în apele Ucrainei fără acceptul Kievului)

(18:28) Președintele Franței, F. Hollande declară că suveranitatea și integritatea teritorială nu se negociază. Nu poate avea loc un referendum pentru viitorul Crimeiei decât dacă este organizat de autoritățile ucrainene.
(18:20) Reporterul CNN care a fost alături de observatorii OSCE blocați la inrarea în Crimeea, dar a reușit să treacă afirmă că a fost martor cum militari mascați a tras focuri de armă în pneurile unei mașini.

(18:15) MAE din Ucraina afirmă că activiștii și cazaci din regiunea transnistreană sunt convinși să vină în Odessa pentru a destabiliza situația. Informația a fost făcută publică de către directorul departamentului informație a MAE-ului, Evghenii Perebyinis. "Din informațiile disponibile reprezentanții militarilor operativi din Transnistria, alături de cazaci și activiști sunt "convinși" să mearagă ca civili în Odesa și să tensioneze lucrurile". 

INFOGRAFICE CNN care încearcă să explice de ce UE nu se sincronizează cu SUA la capitolul "sancțiuni financiare".



(Foto: 30% din gazul consumat în UE vine de la Gazprom)


(UE face afaceri mult mai strânse cu Rusia decât SUA, doar 11 / 27 miliarde SUA / RUSIA pe lângâ 292 miliarde / 169 miliarde UE / RUSIA.)

(18:02) ONU anunță că va organiza mâine o nouă ședință extraoridnară a consiliului.

(18:00) Rusia spune OSCE-ului că delegația nu a putut trece dearece nu avea acceptul autorităților din Crimeea.

(17:43) "Rezistența informațională" anunță că în jurul brigadei 36 se aflau până acum doar cazaci și cetățeni din "autoapărare", dar în urmă cu ceva timp a venit un contingent de militari ruși înarmați cu automate dotate și cu lansatoare de de grenade. A fost obsevată și un grup de sniperi.  Mairoul rus care a discutat cu militarii ucrainenii declară că șefii comandamentului rus a primit informații despre acte teroriste ce ar putea avea loc în apropierea bazelor militare ale Ucraineii și că se află acolo pentru a le păzi.


(17:33) Site-ul KertchTV, publică imagini cu camioane militare rusești cum trec prin localitatea Kerci. Informații despre un convoi militar ce trecea prin Kerci au fost făcute publice și de către jurnaliștii de la Al Jazeera.

(17:30) Recensământul din Crimeea va avea "observatori" din Federație Rusă. Ambasada SUA din Kiev afirmă că "referendumul" încalcă Constituția Ucrainei și că îl consideră ilegal.



(17:20) Deputații din Partidul Regiunilor îndeamnă oamenii să voteze la "referendumul" din Crimeea pentru intrarea în componența Federației Ruse.

(16:59) "Rezistența informațională" anunță că două divizii ale Forțelor Aviatice unde se află rachete anti-aviație sunt blocate de către militari care mai nou nu-și ascund identitatea și recunosc că fac parte din armata Federației Ruse. Aceste divizii au fost mutate din Eupatoria la Sevastopol. Inginerii radio din bazele Belbek și Kerch dar și sistemele anti-aviție din Eupatoria sunt deocamdată blocate de militari ruși.

(16:51) Întrunirea membrilor OSCE are loc deși pentru a 2-a oară observatorii nu au putut trece de "punctele de control" instalate de oamenii în verde. Observatorii au făcut cale întoarsă spre Herson, unde vor înopta. Mâine vor încerca din nou să meargă în Crimeea.


(Observatorii militari OSCE nu pot trece de bariera creată de forțele teroriste din Crimeea)



(Protest pentru unitatea Ucrainei în jurul postului create de armată rusă unde a fost blocată delegația OSCE)

(16:32) Nava americană USS Truxtun trece strâmtoarea Bosfor în timpul unor exerciții militare comune cu Bulgaria și România în Marea Neagră. Nava este de ultimă generație a fost construită în perioadă 2007 – 2009 și costă în jur de 1.8 miliarde de dolari (detalii în engleză despre acest tip de nave – "Arleigh Burke"). Cea mai importantă caracteristică este prezența sistemului balistic AEGIS care ar permite NATO să distrugă orice rachete lansată din Iran, Rusia și ar viza ținte din apropierea Mării Negre.


Lansarea unei rachete de pe US TRUXON (Link)

(16:28) Gazpromul amenință Ucraina cu deconectarea dacă nu va plăti din datoria de 1.89 miliarde USD.

(16:25) Premierul ucrainean, Arseni Iațeniuk, a propus vineri Rusiei relansarea relațiilor bilaterale, dar i-a cerut să-și retragă trupele din Crimeea și să respecte acordurile bilaterale, avertizând totodată că țara sa ‘nu va fi o filială’ a Moscovei, consemnează agenția EFE.

‘În orice caz, trebuie să fim parteneri ai Rusiei (…) Dar nu vom fi niciodată subordonați Rusiei, nici o filială a ei, iar acest lucru trebuie să-l înțeleagă liderii ruși’, a afirmat Iațeniuk la o conferință de presă.

El a enumerat condițiile pe care ar trebui să le îndeplinească Rusia pentru a se ajunge la o normalizare a relațiilor bilaterale. ‘În primul rând, trebuie să-și retragă trupele din Crimeea. În al doilea rând, să respecte acordurile bilaterale și multilaterale pe care le-a semnat. În al treilea rând, să nu mai sprijine separatiștii și teroriștii care acționează în Crimeea și, în final, să declare în fața lumii întregi că Ucraina și Rusia au început să construiască un nou tip de relații’, a detaliat Iațeniuk, care conduce un guvern a cărui legitimitate nu este recunoscută de Moscova.

Pe de altă parte, premierul ucrainean, care a participat joi la summitul european extraordinar dedicat situației din țara sa, a mai spus că Uniunea Europeană își va deschide piața pentru produsele ucrainene înaintea semnării Acordului de asociere. Va fi o deschidere într-o singură direcție, astfel încât produsele europene să nu inunde piața ucraineană, a precizat el.

‘Estul (Ucrainei) trebuie să fie liniștit. Tot ce ține de cooperarea bilaterală între Ucraina și Rusia trebuie să continue. Nu există motive și nici nu vor fi pentru ca Rusia să aplice bariere comerciale’, este de părere Iațeniuk.

De altfel, amenințările Moscovei cu creșterea taxelor vamale pentru produsele ucrainene dacă Kievul ar fi semnat Acordul de asociere cu UE a fost justificarea oficială a fostului președinte Viktor Ianukovici de a nu semna respectivul acord.

(UPDATE 16.15) Oficialii OSCE avertizează de o "criză a libertății presei" în Ucraina, citând cazuri de "intimidare, bătăi și cenzura mass-media".

(UPDATE 16.04) Rusia blochează OSCE din interior. La sediul OSCE de la Viena, nu este larg sprijinită ideea de a decide cu privire la o misiune de monitorizare pe termen lung pentru Ucraina. Dar o delegație spune că nu are instrucțiuni pentru a continua. Aceasta delegație este Rusia. Orice decizie trebuie să fie făcute de către toate statele OSCE, inclusiv în Rusia.

(UPDATE 16.05) Protest organizat de partidul lui Putin la Moscova pentru "alipirea" Crimeiei.

(UPDATE 16.00) Soldații ucraineni de la postul Krym au trei oră să plece sau se confruntă cu folosirea forței. Acesta este un nou ultimatum venit din partea rușilor.

(UPDATE 15.48) Observatori OSCE neînarmați fac cumpărături într-o benzinărie

(UPDATE 15.52) OSCE nu este lăsat să intre în Crimeea. Potrivit presei străine, un gardian, ce a vorbit în limba rusă, le-a declarat oficialilor de la OSCE: "Mi s-a ordonat de la Guvernul Crimeei să nu las pe nimeni". Un ofițer OSCE încearcă să negocieze cu gardienii.

 

(UPDATE 15.45) Se anunță provocări masive de 9 mai în toata Ucraina. Anunțul a fost făcut de către un angajat al Serviciului Securitate din Ucraina. Potrivit sursei, valul de declarații pro-ruse, care au loc în prezent în centrele de sud și de est a Ucrainei vor crește până la 09 mai, Ziua Victoriei, iar situația va ajunge la punctul culminant la data de 25 – ziua alegerilor prezidențiale.

(UPDATE 15.28) Cele mai bune detașamente ale armatei rusești se află în Ucraina. Despre aceasta a anunțat un oficial din cadrul agenției Defense Express Valerii Reabîh, scrie Radio Svaboda.

(UPDATE 15.05) Ambasadorul Federaţiei Ruse la ONU, Vitali Ciurkin, a anunţat conform agenţiei ucraineană de ştiri, UNIAN, că Rusia vrea să întrerupă raporturile diplomatice cu Ucraina. Motivul ar fi acela că Rusia Rusia nu recunoaşte legitimitatea actualei conduceri din Ucraina.
Pe de altă parte, agenţia rusă de ştiri, Interfax a dezminţit declaraţia oficialului ucrainian şi susţine că Rusia este şocată de preluarea unei ”aşa zise” declaraţii.

În aceeaşi ordine de idei, preşedintele Camerei Superioare a Dumei ruse, Valentina Matvienko, a arătat că Rusia nu să rupă relaţiile cu Ucraina.


(UPDATE 14.40) Simfiropol 6 martie 2014

(UPDATE 14.35) 30 000 de militari ruși se află deja în Crimeea. Anunțul a fost făcut la o conferință directorul departamentului de grăniceri al Ucrainei generalul Mihail Kovali.

(UPDATE 14.05) Pe poligonul Ciauda din Crimeea au sosit nu mai puțin de 18 mașini de mare tonaj încărcate de pușcași marini ruși.

(UPDATE 13.40) Reprezentantul permanent la ONU, Vitali Churkin, a anunţat că Federaţia Rusă rupe oficial relaţiile diplomatice cu Ucraina şi că Moscova nu recunoaşte legitimitatea noii puteri de la Kiev.

Moscova nu recunoaşte legitimitatea actualei puteri din Ucraina, de aceea anunţă cp rupe relaţiile diplomatice cu Ucraina”, a declarat Chirkin, citat de Unian, titrează 24h.md. Între timp, preşedintele Dumei de Stat a Federaţei Ruse, Serghei Narîşkin, a declarat presei de la Moscova că Legislativul de la Moscova va adopta decizia de anexare a Crimeii. “Noi susţinem alegerea liberă şi istorică a poporului din Crimeea”, a declarat Narîşkin.

Duma de Stat a Federaţiei Ruse va examina vinerea viitoare, 14 martie, proiectul privind anexarea Crimeii.

(UPDATE 12.35) Președintele parlamentului din Crimeea, Vladimir Konstantinov, aflat vineri într-o vizită la Moscova, a declarat că, după referendumul din 16 martie din republica autonomă ucraineană, va face tot posibilul ca nu numai Crimeea să se unească cu Federația Rusă, ci întreaga Ucraină.

”În ultimii ani, nu o dată am spus că, în Ucraina, va apărea un nou lider, un nou Bogdan Hmelnițki (hatmanul cazacilor, care a condus la jumătatea al XVII-lea coaliția împotriva stăpânirii polono-lituaniene și considerat erou național, n.red), care va uni cele două mari state ale noastre, care nu pot exista separat’, a declarat Konstantinov la întrevederea avută cu președintele Dumei, Serghei Narîșkin, și cu liderii fracțiunilor din camera inferioară a parlamentului federal rus, după cum relatează ITAR-TASS.

(UPDATE 11.11) Toate fracțiunile din Duma rusă susțin referendumul din Crimeea. Acest lucru s-a aflat în urma vizitei delegației din Crimeea în Parlamentul de la Moscova.

(UPDATE 09.59) Dorinţa Alianţei Nord-Atlantice de a se extinde până la frontierele Rusiei profitând de criza din Ucraina constituie o "ameninţare gravă pentru pacea" internaţională, a afirmat joi ministrul cubanez de Externe, Bruno Rodriguez, citat de Mediafax.

"Dorinţa NATO de a se extinde până la frontierele Federaţiei Ruse constituie o ameninţare gravă pentru pacea, securitatea şi stabilitatea internaţională", a apreciat ministrul în cadrul unei conferinţe de presă, la Havana.

De asemenea, şeful diplomaţiei cubaneze a denunţat noul Guvern din Ucraina, desemnat după incidente care, apreciază el, au fost "instigate de Statele Unite şi aliaţii lor din cadrul NATO", sub justificări "ipocrite".

"Nu se poate accepta înlăturarea prin violenţă a unui Guvern constituţional cu preţul a zeci de morţi şi răniţi, în urma unei intervenţii a Statelor Unite şi a unor state aliate" din cadrul Alinaţei Nord-Atlantice, a apreciat Bruno Rodriguez.

(UPDATE 09.52) Parlamentul rus va respectă "alegerea istorică" a locuitorilor din Crimeea în urmă referendumului privind alipirea peninsulei la Rusia, a declarat vineri preşedintele Dumei de Stat. "Vom respectă alegerea istorică a populaţiei din Crimeea", a declarat Narîşkin Sergue, citat de agenţiile de presă ruse.

Televiziunea publică rusă a lansat o propagandă la scară largă pentru a justifică evenimentele din peninsula ucraineană Crimeea, ocupată de facto de forţele ruse, în timp ce criticii denunţă această ofensivă mediatică demnă de perioada sovietică, scrie presă internaţională.

Canalul pro- Kremlin Pervii spune, de exemplu, că în vestul Ucrainei, orientat către Europa , grupul de extremă dreapta ucrainean "Sector Dreapta" – o minoritate în rândul tuturor protestatarilor pro- europeni – lipeşte afişe pe uşile locuinţelor ocupate de ruşi îndemnând la o condamnare publică .

Canalele publice de televiziune din Rusia – singurele recepţionate în întreagă ţară şi care sunt principala sursă de informare a publicului – văd doar aspecte pozitive în sprijinul Moscovei pentru rusofonilor din Crimeea şi spun, la fel că mulţi politicieni, că ultra – naţionalişti şi fascişti au venit la putere la Kiev.

"Adevărul este de partea noastră", a afirmat la rândul sau un prezentator-vedetă al canalului public de televiziune Rusia 24, Dmitri Kisseliov, considerat maestru al propagandei Kremlinului.

(UPDATE 09.48) Misiunea OSCE va încerca să între în Crimeea.

(UPDATE 09.35) Televiziunea publica rusa a lansat o propaganda la scara larga pentru a justifica evenimentele din peninsula ucraineana Crimeea, ocupata de facto de fortele ruse, in timp ce criticii denunta aceasta ofensiva mediatica demna de perioada sovietica, scrie presa internationala.

Canalul pro- Kremlin Pervii spune, de exemplu, ca in vestul Ucrainei, orientat catre Europa , grupul de extrema dreapta ucrainean "Sector Dreapta" – o minoritate in randul tuturor protestatarilor pro- europeni – lipeste afise pe usile locuintelor ocupate de rusi indemnand la o condamnare publica .

Canalele publice de televiziune din Rusia – singurele receptionate in intreaga tara si care sunt principala sursa de informare a publicului – vad doar aspecte pozitive in sprijinul Moscovei pentru rusofonilor din Crimeea si spun, la fel ca multi politicieni, ca ultra – nationalisti si fascisti au venit la putere la Kiev.

"Adevarul este de partea noastra", a afirmat la randul sau un prezentator-vedeta al canalului public de televiziune Rusia 24, Dmitri Kisseliov, considerat maestru al propagandei Kremlinului.

(UPDATE 09.26) Președintele Dumei de Stat, Serghei Narîșkin se va întâlni astăzi, 7 martie, cu delegația de deputați din Crimeea în frunte cu președintele Consiliului Suprem de Crimeea Vladimir Konstantinov.

(UPDATE 09.08) Armată ucraineană are pregătit un plan de a lupta cu "omuleleții verzi" din Crimeea. Acțiunea vine după ce Federația Rusă a declarat că militarii nu îi aparțin. Rusia refuză să recunoască că trupele îi aparțin.

(UPDATE 09.00) Canada a expulzat nouă soldați ruși care participă la exercițiile de pregătire în comun pe teritoriul canadian, anunță o sursă guvernamentală din Ottawa, transmite CNN. Soldații vor părăsi Canada de la sfarsitul vineri, a declarat sursa.

La începutul acestei săptămâni, prim-ministrul canadian Stephen Harper a anunțat că țara sa a suspendat "toate activitățile bilaterale planificate între forțele armate canadiene și militare ale Federației Ruse". Harper a numit mutarea armatei ruse în Ucraina "o încălcare clară a dreptului internațional".

(UPDATE 08.55) Cazacii atacă jurnaliști străini

(UPDATE 08.30) Uniunea scriitorilor din Rusia și-au declarat susținerea față de politicile lui Putin. Scriitorii s-au adresat cu o scrisoare deschisă către președintele rus prin care ăși exprimă susținerea față de acțiunile puterii ruse privind situația din Ucraina.

(UPDATE 08.26) Preşedintele american, Barack Obama, a discutat ieri, 6 martie, la telefon cu omologul său rus, Vladimir Putin, la câteva ore după ce Statele Unite au pus în aplicare restricţii de viză şi au deschis calea spre posibile sancţiuni ca urmare a acţiunilor întreprinse Moscova în Crimeea, scrie AFP, preluată de Agerpres.

"Preşedintele Obama a insistat asupra faptului că Rusia acţionează în încălcarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei, ce ne-a condus să luăm măsuri de represalii, în coordonare cu partenerii noştri europeni", a anunţat Casa Albă.

De partea cealaltă, Putin i-a spus preşedintelui de stat american că relaţiile dintre cele două ţări nu ar trebui să aibă de suferit de pe urma neînţelegerilor privind Ucraina.

"Preşedintele Rusiei a reamintit importanţa relaţiilor ruso-americane pentru asigurarea stabilităţii şi securităţii în lume. Aceste relaţii nu ar trebui să fie sacrificate de probleme internaţionale izolate, deşi extrem de importante", a adăugat Kremlinul într-un comunicat.

(Știre inițială) Inițiativa Ucrainei de a organiza o ședință de urgență a Consiliului de Miniștri al Comunității Statelor Independente (CSI) a fost susținută doar de Republica Moldova. Declarația a fost făcută miercuri de directorul Departamentului politică informațională al MAE al Ucrainei, Evgheni Perebiinis, titrează RBC-Ucraina.

„Inițiativa Ucrainei de a organiza o ședință de urgență a Consiliului de Miniștri al CSI a fost susținută doar de Moldova. Partea ucraineană a apelat la comitetul executiv al Consiliului CSI cu privire la plasarea informației în acest sens pe portalul organizației”, a declarat Perebiinis.

Totodată, potrivit lui Perebiinis, Ministerul ucrainean de Externe a solicitat Comitetului Executiv al Consiliului CSI să actualizeze informațiile pe site-ul CSI, având în vedere că Ucraina a preluat preşedinţia în această organizație.

În acest moment, Ucraina este reprezentată de Președintele interimar, Președintele Radei Supreme Oleksandr Turchinov și premierul, Arseni Iațeniuk, a subliniat directorul Departamentului politică informațională al MAE al Ucrainei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *