Actualitate

Putin nu plănuiește să aibă vreo discuție cu conducerea Republicii Moldova pe subiectul gazelor naturale: ,,Poziția părții ruse este extrem de clară”

„Trebuie să continuăm dialogul cumva. Toate pozițiile sunt bine înțelese: poziția părții ruse, Gazprom, este extrem de clară, extrem de simplă. Aceasta este o poziție comercială care include anumite reduceri. Prin urmare, desigur, sperăm că această conversație va continua într-un fel sau altul” – a spus reprezentantul rus.

Potrivit acestuia, șeful statului rus, Vladimir Putin, nu plănuiește vreo discuție cu conducerea Republicii Moldova pe această temă.

„Președintele nu are încă planuri”, a conchis Peskov.

Surse apropiate oficialilor ruși care au discutat cu oficialii moldoveni vineri au declarat pentru presa din Rusia că discuțiile ruso-moldovenești privind livrarea de gaze naturale s-au încheiat fără vreun rezultat, din această cauză există riscuri mari de oprire completă a livrărilor de gaze din Rusia către Moldova după 1 noiembrie.

„Moldovagaz” și „Gazprom” au prelungit pe 30 septembrie contractul de furnizare a gazelor naturale până la sfârșitul lunii octombrie, în timpul negocierilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *