Economie

R. Moldova va avea mai multe livezi de meri

„Pentru a defrişa o livadă veche sunt necesare cheltuieli enorme, dar noi vrem să încurajăm aceste acţiuni. Pământul stă nelucrat, livada dă o roadă de nimic, dar oamenii nu pot să o defrişeze, deoarece au nevoie de mulţi bani. Vrem să ajutăm oamenii să taie livezile vechi şi să planteze altele noi”, a declarat Vasile Bumacov, ministrul Agriculturii.

Astfel, oficialul a spus că au fost luate în calcul dorințele producătorilor agricoli, iar pentru toate măsurile de sprijin subvenţiile vor fi acordate integral. Respectiv, subvenţionarea înfiinţării livezilor de meri se va face începând cu densitatea de 880 de pomi la hectar, iar pentru a încuraja utilizarea apei din bazinele acvatice se va subvenţiona irigaţia mică.

De asemenea, potrivit ministrului, pentru stimularea investiţiilor în dezvoltarea infrastructurii post-recoltare şi procesare se propune subvenţionarea utilajelor cu o capacitate mică, astfel încât acestea să fie procurate de fermierii mici de la sate.
Regulamentul completat de subvenţionare a producătorilor agricoli va fi înaintat guvernului săptămâna aceasta, iar aplicarea lui va începe după aprobare.

Timpul.md (V.P.)
 

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.