CSI / Rusia

(RĂZBOI ÎN UCRAINA) Escaladare majoră după ce ucrainenii au reținut doi militari ruși

În direcția Lugansk, separatiștii au atacat cu ajutorul mortierelor și lansatoarelor de grenade localitățile Sceaste, Trehizbenk, Krâmsk. Pe parcursul nopții orașul Sceaste a fost atacat de două ori din mortiere.

Pe direcția Avdeevka, separatiștii au atacat cu ajutorul mai multor unități militare de război localitățile Zolotoe, Ekaterinovka, Popasnoe, Leninskoe.
Pe direcția Donețk, inamicul a atacat cu ajutorul artieleriei și a mortierelor, interzise de acordul de la Minsk, localitățile Verhnetorețk, Peski, mina Butovka, Novolaspe. Localitățile Opâtnoe și Peski au fost atacate cu tancuri. Spre miezul nopții, separatiștii atacau deja cu ajutorul mortierelor de 120 mm.

În Mariupol, la fel ca și zilele trecute, separatiștii au continuat să atace localitatea Șirokino, folosind tancuri mortiere, lansatoare de grenade și snaipere.
Totodată, inamicul a tras focuri de armă și spre localitățile Granitnoe, Ekaterinovka, Popasnoe.

Armata ucraineană a anunţat că a capturat doi militari ruşi care luptau alături de rebeli proruşi în estul Ucrainei, lângă oraşul Sceastie din regiunea Lugansk, în apropiere de linia frontului.

Într-o înregistrare video postată pe Internet, unul dintre militari – care spune că este membru al forţelor ruseşti de elită – declara în timpul interogatoriului că este un sergent din oraşul Togliatti, în regiunea Samara (centru), din Rusia, relatează BBC News online.

Moscova neagă acuzaţiile potrivit cărora trimite forţe să lupte alături de rebelii proruşi în estul Ucrainei. Însă recunoaşte că un număr de cetăţeni ruşi lupta împreună cu separatiştii în regiunile Lugansk şi Doneţk.

Menținăm că, peste 6.000 de persoane au fost ucise în conflictul armat care a început în aprilie 2014, după ce rebeli proruşi au preluat controlul asupra unor zone vaste din cele două regiuni. Conflictul armat a izbucnit la o luna după ce Rusia a anexat Peninsula ucraineană Crimeea (sud).

sursa: sprotyv.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *