CSI / RusiaMoldovaSpre UE

Războiul hibrid al Moscovei împotriva R. Moldova, pe ordinea de zi a sesiunii plenare a PE

Parlamentul European (PE) se reunește în perioada 13-16 martie, într-o sesiune plenară la Strasbourg. Astfel, pe ordinea de zi a evenimentului se regăsesc și provocările cu care se confruntă Republica Moldova în fața încercărilor Rusiei de a deraia traiectoria sa pro-europeană, transmite Deschide.md.

Mai exact, dezbaterile pe marginea acestei teme se vor desfășura marți, 14 martie.

„Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avertizat recent că Rusia dorește să organizeze o lovitură de stat în țara sa, inclusiv prin sabotaj și prin stimularea tulburărilor civile, ca o modalitate de a opri procesul de integrare a țării în UE. Fiind una dintre cele mai sărace tări din Europa, Moldova a suferit în special din cauza tulburărilor politice și economice din cauza invaziei Rusiei în Ucraina, inclusiv a protestelor de stradă din capitala Chișinău. De asemenea, trebuie să facă față situației din statul separatist pro-rus Transnistria, unde Rusia are o prezență militară”, se notează în newsletter-ul sesiunii plenare.

De asemenea, în contextul acestor provocări, o rezoluție va fi supusă la vot într-o sesiune plenară viitoare, se notează pe site-ul Parlamentului European.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *