Actualitate

Reacția lui Dorel Musteață la scandalul cu implicarea „băiatul scump” propus în funcția de judecător la CSM: „Nu l-a văzut niciodată în viață”

„Nu m-am întâlnit niciodată în viață cu cetățeanul dat și dacă cineva deține probe să ducă să le depună la organele competente”, a declarat Dorel Musteață. 

Prima și singura lor întrevedere a avut loc la ședința CSM din 30 noiembrie, când a fost aprobată hotărârea privind desemnarea câștigătorilor la funcția de judecător în cadrul mai multor instanțe: „Doar la ședința CSM s-a prezentat dumnealui, este înregistrarea video”.

„Astfel de cazuri au mai fost cu vreo trei ani în urmă, când a fost desemnat și ulterior a fost și reținută persoana. Noi la moment, când a avut loc concursul, am examinat din ceea ce a fost la acel moment”, a menționat Musteață.

Fostul deputat al Platformei DA, Alexandr Slusari, susține că a primit mai multe mesaje cu privire la inspectorul Agenției pentru Protecția Consumatorilor, care a fost promovat de CSM la funcția de judecător, iar peste câteva zile, reținut de CNA cu mită.

„Au fost înregistrate și documentate întâlnirile lui cu proaspătul judecător al CSJ și, din păcate, favoritul actualei guvernării. Se aude cum "reformatorul" cere bani de la viitorul justițiar și acualul controlor al Pieței Centrale și mai spune că trebuie să se împartă cu mai mulți”, a scris Slusari pe pagina sa de Facebook.

„Subit, mai mulți membri CSM au plecat în concediu. Optimiștii din sistemul de justiție îmi explică precum că în așa mod, acești oameni protestează împotriva acestui târg mârșav. Pesimiștii zic că unii din cei plecați sunt supărați că banii promiși nu au ajuns la ei. Stimați cetățeni, Dumneavoastră ce credeți?”, a mai menționat Slusari.

Unul dintre învingătorii concursului pentru funcția de judecător, desfășurat într-o ședință extraordinară a Consiliului Superior al Magistraturii, pe 30 noiembrie 2021, a ajuns în izolatorul Centrului Național Anticorupție, la doar 3 zile după ce a fost propus șefei statului pentru aprobare.

„În timpul investigațiilor, s-au interceptat și discuții privind numirea lui în funcția de judecător, cât, cui. E băiat scump”, menționează unele surse.

Roman Zagaidalov a fost propus Maiei Sandu spre aprobare în funcția de Judecător la Strășeni, sediul Călărași, pe 30 noiembrie, de către CSM. Peste trei zile, CNA l-a reținut, alături de alți colegi, într-un dosar de corupere pasivă, inițiat la Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței. Aceștia ar fi pus la cale o schemă de corupție, prin intermediul căreia ar fi pretins și primit sistematic bani de la agenți economici pentru a nu le îngrădi activitatea comercială. La moment, judecătorul în devenire se află în izolatorul CNA.

„În timpul urmăririlor în cadrul dosarului de corupere pasivă, au fost interceptate discuții și despre costul funcției de magistrat. E scump băiatul”, au declarat unele surse.

Potrivit acestora, Zagaidalov ar fi făcut înțelegeri cu șeful CSM, Dorel Musteață, numit recent judecător la Curtea Supremă de Justiției, iar când ceilalți membri au aflat despre acestea, ar fi izbucnit un scandal în cadrul instituției. CNA a refuzat să ofere numele celor reținuți în dosarul de corupție, făcând trimitere la protecția datelor cu caracter personal și prezumția nevinovăției.

De asemenea, CSM nu a comentat aceste informații. Nici Președinția nu a anunțat, încă, dacă a acceptat lista de judecători transmisă spre decretare de către CSM.

Sursa: unimediainfo.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *