Actualitate

RELAXARE. O altă țară din Europa anunță redeschiderea școlilor

Închise de aproape o lună, liceele şi universităţile îşi vor putea începe din nou cursurile la începutul lunii mai; saloanele de coafură şi muzeele vor fi de asemenea autorizate să se deschidă, iar dacă restricţiile privind adunările vor rămâne în vigoare limita va trece de la 20 la 50 de persoane.

În schimb, piscinele, sălile de sport, sălile de cinema, barurile şi celelalte restaurante vor rămâne închise. Autorităţile sanitare au anunţat săptămâna trecută că insula din nordul Atlanticului a atins vârful epidemiei. Marţi, numărul cazurilor diagnosticate a continuat să fie în scădere, pentru a patra zi consecutiv.

În Islanda au fost înregistrate până în prezent 1.720 de cazuri de contaminare cu SARS CoV-2 şi opt decese. Şefa guvernului islandez a insistat cu toate acestea într-o conferinţă de presă asupra necesităţii de a se menţine pentru următoarele trei săptămâni măsurile restrictive în vigoare, introduse treptat începând cu 16 martie.

„A opri acum totul ar fi ca şi cum ai renunţa la o drumeţie montană pe ultima pantă”, a comentat Katrin Jakobsdottir, potrivit Agerpres. Flexibilizarea progresivă a măsurilor ar urma să aibă loc pe etape la fiecare trei-patru săptămâni, au spus autorităţile. „Cu aceste măsuri stricte, rezultatele au dus la o scădere zilnică a numărului de infecţii, dar asta nu înseamnă că victoria a fost câştigată”, a avertizat şefa guvernului islandez.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *