Actualitate

Replici tăioase între Babuc și Popșoi: „Vă felicit (…) trebuie să ne închinăm în fața PAS-ului”

„În domeniul existenței, însăși a independenței acestei țări, aceasta poate fi tratată ca și o treaptă inițială, dar Republica Moldova s-a decroșat de Uniunea Sovietică”, spune Babuc, transmite Știri.md cu referire la Jurnal.md.

În replică, vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi, a menționat: „Oare? Când ești dependent sută la sută de gaze din Federația Rusă, când ești dependent de electricitate…”.

„Domnule Popșoi, Dvs., acum, în raport cu autorii Declarației de Independență și cu deputații din primul Parlament independent, vă purtați exact așa cum se poartă deseori mulți dintre colegii Dvs., nu vă supărați, știți cum, cu aroganță (…) Noi am văzut cum vicepremierul Dvs. a încercat, cel puțin a încercat, să rezolve el problemele energetice, acum cu toții suportăm aceste consecințe. De aceea, nu trebuie să dați asemenea aprecieri”, a declarat președintele interimar al PDM.

„Spuneți un lucru care s-a făcut în 30 de ani pentru fortificarea securității energetice”, i-a cerut Popșoi lui Babuc.

„Domnule, s-a declarat limba de stat, fie moldovenească sau română… măcar”, i-a răspuns democrata lui Popșoi.

Vicepreședintele Parlamentului a întrebat-o cum a influențat acest lucru asupra gazului, iar Monica Babuc a răspuns:

„Stați o clipă! Noi acum vorbim despre lucruri diferite. Mai întâi Dvs. spuneți că nu s-a făcut nimic în 30 de ani. Nu spuneți că nu s-a făcut nimic în securitatea energetică. Mereu repetați că în 30 de ani nu s-a făcut nimic în justiție, în cultură, în educație, când vă este comod spuneți așa (…) Atunci eu vă felicit pe Dvs. pentru faptul că, de fapt, sunteți oamenii în fața cărora noi trebuie să ne închinăm, să rescriem Declarația de Independență și să zicem ”PAS-ul sunt cei care ne-au scos de sub oblăduirea comunistă””.

De asemenea, Babuc a subliniat că guvernarea PAS nu ar trebui să mai dea vina pe cele anterioare, pentru că deja are jumătate de an de activitate.

„N-o să puteți vorbi, domnule Popșoi, toți patru ani de guvernare… deja nu mai puteți vorbi, aveți jumătate de an la guvernare, că tot ce-a fost până acum, 30 de ani, a fost prost, de aceea la noi nu merge lucrul bine, o să vă taxeze pentru asta electoratul. Sunt și eu în politică de câțiva ani și nu vă astupați mereu cu opinia cetățenilor, eu vreau să văd rezultatele unui referendum cu întrebarea: „S-a făcut ceva până la PAS în 30 de ani ori acum s-au început toate beneficiile Dvs., stimați cetățeni?”.

„Da, furtul miliardului s-a făcut, scheme cu Energocomul s-au făcut”, a replicat din nou Popșoi.

„Noi acum vorbim despre ceea ce își asumă ca idee PAS-ul, că în 30 de ani până la venirea dânșilor la putere nu s-a făcut în această țară nimic bun”, a afirmat Babuc.

„PAS-ul și-a asumat eliberarea statului și curățarea sistemului politic de oameni corupți”, a conchis vicepreședintele Parlamentului.

În același context, Mihail Popșoi a menționat: „Doamnei Babuc nu-i va plăcea ce-i voi spune acum, dar, fiind în opoziție, le spuneam colegilor care erau atunci la guvernare: e bine să faceți un penitenciar nou, pentru că o să vă prindă bine și o să fie de folos întregii societăți, în sensul în care nu vom mai plăti pentru rele tratamente și detenții în condiții inumane”.

„Domnule Popșoi, Dvs. ați spus anterior despre tizic, nu vă este rușine un pic? Și iată acum să vă rușinați de prețurile la gaz și o să vă aduceți aminte de tizic fix așa cum ne dădeați nouă cu degetul la penitenciare”, a evidențiat Monica Babuc.

Într-un final, Popșoi a declarat că singura diferență dintre actuala conducere și cea a PD-ului este că PAS-ul nu controlează prețul la gaz, dar Partidul Democrat ar fi fost capabil să construiască penitenciare: „Din miliardul furat se puteau construi zeci de penitenciare”, a punctat acesta.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *