Actualitate

Replici tăioase între Grosu și Tauber: „Nu vă deranjați să explicați că vă ascundeți după hoțomanul vostru”

Replici acide au fost auzite astăzi în Parlament. Spiritele s-au încins în timpul dezbaterii proiectului privind desemnarea membrilor Comisiei independente de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor. Deputata Paridului ȘOR, Marina Tauber, s-a arătat indignată de faptul că ședința Parlamentului a avut loc în ziua când deputații urmau să meagă în teritoriu, scrie TV8.md.

„Întrebarea mea este în ce constă această grabă? Dar vă rog ca răspunsul să nu fie politic, dar tehnic. Să ne fie explicat nouă și cetățenilor de ce luni având în vedere că este ziua care este petrecută de noi în teritoriu, suntem chemați la ședința plenară. Care este importanța și de ce nu am putut să dezbatem aceste proiecte joi sau joia viitoare. În ce constă această grabă? , a întrebat Tauber.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a venit imediat cu replică, precizând că „răspunsul este foarte clar”.

„Lupta cu bandiții și cu hoții nu are vacanță și nu are regim special e continuă…Așa cum hoții, bandiții, pușcăriabilii pe care noi toți îi știm, fugarii încă se bucură de libertăți, noi nu avem dreptul să amânăm măcar cu o zi, nu cu trei și eu vă promit că joi ne întrunim în altă ședință. Dacă va trebui ne vom întruni încă într-o ședință pentru că primul lucru pe care mi-l spun oamenii când merg în teritoriu se referă la viteza cu care noi punem la respect hoțomanii”, a răspund Igor Grosu, fiind urmat de un rând de apluze din partea deputaților.

În replică, Tauber a declarat că Partidul ȘOR se va abține să voteze, argumentând că la „bază stau motive de deturnare a atenției publice de la problemele grave”.

„În primul rând fracțiunea noastră este pentru ca să luptăm cu corupția și cei vinovați să fie trași la răspundere”, a declarat deputată. În urma declarațiilor sale, unii deputați au izbucnit în râs, astfel membra partidului ȘOR a ținut să vină cu o replică către aceștia.

„Îmi pare bine că vă este vesel, dar este așa un proverb: „Râde cel ce râde la urmă”, a adăugat Tauber.

„Nu vă deranjați să explicați faptul că vă ascundeți după hoțomanul vostru, noi și cu dedicație pentru toți hoții facem ce facem de aceea vreau să vă asigur că spre deosebire de alți parteneri hoți cu care voi ați colaborat și v-ați bătut joc de țara asta, hoților voștri noi o să le asigurăm un proces judiciar foarte corect. O să asigurăm toate condițiile și de cazare și un proces echitabil. Dacă dumneavoastră ați venit să faceți circ, noi avem lucruri serioase de făcut”, a conchis președintele Parlamentului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *