Justiție

Rețeaua de restaurante „Taxi Blues” din Chișinău a „uitat” să dea bonuri la clienți. Au încasat 60 de milioane de lei timp de 5 luni

Astăzi, o rețea de restaurante din Chișinău a fost supusă perchezițiilor în cadrul unei cauze penale, pornite pe spălare de bani.

Ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu CNA și procurorii anticorupție, au desfășurat acțiuni de urmărire penală și au reținut pe unul din beneficiarii efectivi ai rețelei de restaurante.

În perioada 1 ianuarie 2020 – 31 mai 2022, trei agenți economici, care formează o rețea de restaurante, ar fi creat o schemă prin intermediul căreia au comis evaziune fiscală și respectiv spălare de bani.

Agenții economici n-ar fi eliberat bonuri fiscale clienților, creând o contabilitate paralelă și eschivându-se de la plata impozitelor la stat. În perioada menționată, beneficiarii ar fi încasat peste 60 de milioane de lei, bani pe care i-ar fi legalizat ulterior.

O rețea de restaurante din Chișinău a fost supusă luni, 24 octombrie, perchezițiilor în cadrul unei cauze penale, pornite pe spălare de bani. Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție, în comun cu Inspectoratul Național de Investigații (INI) au desfășurat acțiuni de urmărire penală și au reținut pentru 72 de ore pe unul din beneficiarii efectivi ai rețelei de restaurante.

Potrivit materialelor urmăririi penale, în perioada 1 ianuarie 2020 – 31 mai 2022, trei agenți economici, care formează o rețea de restaurante, ar fi creat o schemă prin intermediul căreia au comis evaziune fiscală și respectiv spălare de bani.

Conform CNA, agenții economici n-ar fi eliberat bonuri fiscale clienților, creând o contabilitate paralelă și eschivându-se de la plata impozitelor la stat. În perioada menționată, beneficiarii ar fi încasat peste 60 de milioane de lei, bani pe care i-ar fi legalizat ulterior.

„Astăzi, au fost percheziționate domiciliile, unitățile de transport deținute, dar și localurile care aparțin agenților economici suspectați de spălare de bani. Ofițerii CNA și procurorii au ridicat obiecte relevante pentru cauză, între care purtători de informații, înscrisuri de ciornă și alte documente, indicate în ordonanța de percheziție. O persoană a fost reținută pentru 72 de ore”, anunță CNA.

Conform unor informații care nu sunt încă confirmate oficial ar fi vorba despre rețeaua „Taxi Blues”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *