Culinar.md

Rețeta zilei: Cum pregătim ardei umpluți pas cu pas

Ingrediente
* 9-10 ardei mijlocii
* 100 g orez
* 600 g carne tocata
* 1 ceapa
* 1 morcov
* 1 ou
* 5-6 rosii sau 2-3 linguri pasta de rosii sau 300 ml suc de rosii
* 1 lingurita boia dulce
* 1 lingurita zahar
* 2 linguri faina
* ulei
* 2 lingurite sare
* 1 lingurita piper

Preparare
Ardeii se spală și se curăță de cotoare. Orezul se spală în mai multe ape. Ceapa tăiată mărunt se prăjește în puțin ulei până ce devine străvezie. Se adaugă orezul scurs de apă și se mai lasă pe foc încă un minut. Ceapa și orezul se adaugă la carne și se amestecă bine cu oul crud, morcovul dat pe răzătoare sau tăiat mărunt mărunt. Se condimentează cu sare, boia și piper-pentru papilele mele au fost de ajuns 2 lingurițe de sare, și una de boia și piper.

Ardeii se umplu cu amestecul rezultat, nu se îndeasă prea tare că să nu iasă la fierbere și să nu fie tari. Baza ardeilor se trece prin făină.

Apoi ardeii se așează în oală în picioare cu baza în sus. Se adaugă apa cât să acopere ardeii. Se pune capacul și se fierbe la foc mic până se face carnea și orezul-o oră va fii mai mult decât de ajuns.

Într-o tigaie se pun 2 linguri de făină și ulei și se amestecă la rece până nu mai sunt cocoloașe de făină. Se pune apoi pe foc până se face chiar un pic maroniu. Nu uitați să amestecați mereu! Se adaugă roșiile decojite și tăiate mărunt / pastă de roșii / sucul de roșii și se ține pe foc încă 5 minute. Apoi se adaugă zeamă de la ardei puțin câte puțin și amestecând mereu că să nu se facă cocoloașe. Dacă totuși vedeți că s-au format cocoloașe la sfârșit strecurați sosul și gata. Adăugați o linguriță de zahăr (sau mai mult dacă va place mai dulce) și lăsați să dea câteva clocote. Condimentați dacă mai este necesar, apoi lăsați pe foc încă 10 minute. Se servește cu smântâna.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *