Rețeta omletei PERFECTE! Ce se adaugă în ouă. Ingredientul secret dezvăluit

De la cine a pornit rețeta omletei perfecte
Alton Brown ne-a dezvăluit care este secretul pentru o omletă de nota zece. Americanul s-a născut pe data de 30 iulie 1962 și s-a făcut remarcat de publicul din întreaga lume prin emisiunile culinare pe care le prezintă. Pasionat de tot ce înseamnă artă, acesta a cochetat și cu actoria, cu muzica și a scris câteva cărți renumite și vândute foarte bine. Alton Brown este realizatorul și prezentatorul show-ului de televiziune ”Good Eats” care a fost difuzat timp de 14 sezoane. Acesta și-a câștigat imediat publicul și a spart toate audiențele.
Ce se adaugă lângă ouă
Omleta este preferata tuturor la micul dejun. Pare ușor de preferat, dar un anumi truc o poate face mai pufoasă să savuroasă. Cei care iubesc omleta cunosc deja faptul că nu este deloc ușor să obții o textură pufoasă. Alton Brown susține cu tărie că secretul este maioneza. Aceasta are rolul de a transforma omleta într-una mai delicioasă și cu un aspect mai plăcut.
Americanul a precizat în cartea pe care a scris-o „Everyday Cook” că este necesar să adăugăm o linguriță de maioneză și o lingură de apă înaite de a începe să le batem. Atenție! Câte o lingură dacă cantitatea este de trei ouă.
”Ouăle bătute sunt, în esență, o emulsie. De ce să nu le potențezi textura cu o altă emulsie? Dacă pui doar puțină, care oricum se dizolvă în procesul de gătire, omleta nu va păstra gustul de maioneză”, a precizat Alton Brown în cartea sa.
De asemenea, americanul a dezvăluit că mai folosește și unt. În acesta prăjește preparatul. Apoi, adaugă sare și piper. Chiar merită să încercați această rețetă, deoarece este delicioasă.