Culinar.md

Rețeta omletei PERFECTE! Ce se adaugă în ouă. Ingredientul secret dezvăluit

De la cine a pornit rețeta omletei perfecte
Alton Brown ne-a dezvăluit care este secretul pentru o omletă de nota zece. Americanul s-a născut pe data de 30 iulie 1962 și s-a făcut remarcat de publicul din întreaga lume prin emisiunile culinare pe care le prezintă. Pasionat de tot ce înseamnă artă, acesta a cochetat și cu actoria, cu muzica și a scris câteva cărți renumite și vândute foarte bine. Alton Brown este realizatorul și prezentatorul show-ului de televiziune ”Good Eats” care a fost difuzat timp de 14 sezoane. Acesta și-a câștigat imediat publicul și a spart toate audiențele.

 Ce se adaugă lângă ouă
Omleta este preferata tuturor la micul dejun. Pare ușor de preferat, dar un anumi truc o poate face mai pufoasă să savuroasă. Cei care iubesc omleta cunosc deja faptul că nu este deloc ușor să obții o textură pufoasă. Alton Brown susține cu tărie că secretul este maioneza. Aceasta are rolul de a transforma omleta într-una mai delicioasă și cu un aspect mai plăcut.

Americanul a precizat în cartea pe care a scris-o „Everyday Cook” că este necesar să adăugăm o linguriță de maioneză și o lingură de apă înaite de a începe să le batem. Atenție! Câte o lingură dacă cantitatea este de trei ouă.

”Ouăle bătute sunt, în esență, o emulsie. De ce să nu le potențezi textura cu o altă emulsie? Dacă pui doar puțină, care oricum se dizolvă în procesul de gătire, omleta nu va păstra gustul de maioneză”, a precizat Alton Brown în cartea sa.

De asemenea, americanul a dezvăluit că mai folosește și unt. În acesta prăjește preparatul. Apoi, adaugă sare și piper. Chiar merită să încercați această rețetă, deoarece este delicioasă. 

stiridinlume.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *