Culinar.md

Rețetă: Prăjitură rapidă cu cremă de ciocolată

Ingrediente

Blatul:
5 oua
150 g zahar
3 linguri cacao
1 varf de cutit sare,
2 picaturi de zeama de lamaie
100 g faina
2 linguri ulei
2 linguri smantana
2 linguri apa
1 praf de copt
esenta de rom

Crema:
1 pachet unt
350 g finetti
1 plic Ness (3 in 1 original)
esenta de lamaie

Glazura:
4 linguri zahar
2 linguri cacao
2 linguri apa
30 g unt sau margarina
esenta de rom

Mod de preparare 
Incorporez galbenusurile cu zaharul, adaug pe rand celelalte ingrediente. Albusurile batute spuma cu 2 picaturi de lamaie si un praf de sare se adauga la final. Asez compozitia intr-o tava de marime mijlocie, unsa cu unt, tapetata cu faina. Dau tava la cuptorul incins pentru 10 minute la foc mare si inca 10 minute la foc mic (incerc blatul cu o scobitoare).

Crema: Omogenizez compozitia obtinuta din unt, finetti, ness si esenta. Intind crema peste blatul racit.

Glazura: incorporez ingredientele, asez vasul pe baie de abur sau pe flacara amestecand mereu sa nu se arda. Dupa ce s-a topit zaharul, iau de pe flacara, las sa se raceasca putin si intind peste crema. Ornez cu bomboane, nuca de cocos sau ciocolata rasa. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *