Culinar.md

(REȚETA ZILEI) Plăcintă cu cireșe

Se pare că în cazul celor afectaţi de guţă, cireşele fac foarte bine şi îi ajută să prevină riscul unor atacuri ale acestei boli dureroase şi complexe. De fapt, această guţă este de fapt o formă de artrită dureroasă şi foarte enervantă care se manifestă prin diverse atacuri care se produc la diferite perioade de timp. Cireşele calmează şi previn aceste atacuri, ajutându-i pe cei în cauza să se simtă mai bine şi mai norocoşi.

Nu numai că ajută pe cei afectaţi de guţă, însă cireşele, aceste fructe minune, ajută şi la prevenirea diverselor forme de cancer la oameni. Antocianinele care sunt nişte substanţe benefice aflate în cireşe au un efect de diminuare şi distrugere a celulelor canceroase care se formează în organismele noastre şi în cazul anumitor organe interne sau externe. De asemenea, consumul de cireşe reduce ritmul de creştere a celulelor de cancer la colon.

Cireşele te pot scapă de asemenea de durerile de după antrenamentele stresante şi foarte intense din cadrul diverselor sportuiri şi activităţi fizece practicate de atleţii şi sportivii de performanţă.

De asemenea, nu numai că aceste fructe opresc şi ameliorează durerile musculare, ci de asemenea ajută şi la creşterea performanţei sportive şi ajută la depunerea unui efort mult mai mare şi mai bun în cazul practicării sporturilor de tot felul.

– Conţin mulţi antioxidanţi. Cireşele, dar şi visinele sunt bogate în antioxidanţi, care ajută la reducerea inflamatiilor şi lupta împotriva radicalilor liberi.

– Te scapă de febra musculară. Cireşele contribuie la reducerea durerilor musculare care intervin după ce faci mişcare. Sucul de cireşe consumat înainte de a face sport reduce şansele de a face febra musculară severă.

– Sunt bogate în vitamine şi fibre. Cireşele conţin mai ales vitamina A şi C, care, alături de fibre, le fac să fie nişte fructe cu o importantă valoare nutritională. Incluse în dietă, cireşele îmbunătăţesc funcţionarea sistemului imunitar.

(REȚETA ZILEI) Plăcintă cu cireșe

Ingrediente:

25 g făină
130 g zahăr
600 g cireşe
5-7 linguri apă rece
1 linguriţă sare
150 g unt
200 g făină cernută
1/2 linguriţă scorţişoară

Mod de preparare:

Amestecă 200g de făină cu sarea şi untul rece până când untul se fărămiţează şi se formează grăuncioare cât orezul de mari. Adaugă apă rece şi amesteca până când aluatul de plăcintă se omogenizează şi poţi formă o minge din el. Acoperă-l cu o folie de plastic, aplatizează-l şi ţine-l la frigider timp de 20 de minute.

Între timp amestecă cireşele (fără sâmburi) cu zahărul, 25g de făină şi scorţişoară. Pune-le într-o tavă de tarta cu diamentrul de 22cm, după ce ai uns-o cu puţin unt înainte.

Scoate aluatul din frigider, rulează-l într-o foaie cu câţiva centimetri mai mare decât diametrul tăvii şi taie o fâşie din el, astfel încât să îţi ajungă să o pui pe marginea tăvii. Unge-o cu puţin lapte şi pune deasupra foaia rotundă de aluat. Laptele va face că marginile aluatului să se lipească mai bine între ele.

Fă cu un cuţit câteva găuri în aluat, astfel încât plăcintă să nu se umfle şi să plesnească. Unge-o la suprafaţă cu lapte şi presară zahăr din belşug.

Coace plăcintă la 220C timp de 25 de minute, apoi redu temperatura la 180C şi mai las-o la cuptor timp de 25 de minute.

sursa: culinar.bzi.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *