Război

Riscul ca Rusia să folosească arme nucleare a scăzut acum – Scholz

Riscul ca președintele rus Vladimir Putin să folosească arme nucleare într-un război împotriva Ucrainei a scăzut ca răspuns la presiunea internațională.

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat acest lucru, potrivit Reuters.

“Războiul continuă cu o brutalitate neschimbată”, deși în acest moment unele lucruri s-au schimbat. Rusia a încetat să mai amenințe cu utilizarea armelor nucleare. Aceasta este o reacție la faptul că comunitatea internațională a marcat o linie roșie”, a declarat Scholz.

În ciuda diferențelor profunde, este important ca dialogul cu Kremlinul să continue, a adăugat liderul german.

Scholz a spus că Putin trebuie să oprească războiul, dar după aceea este gata să discute cu Rusia despre controlul armelor în Europa, adăugând că acest lucru a fost propus înainte de război.

Apărând sprijinul Germaniei pentru Ucraina, despre care criticii de la Kiev și din alte părți ale Europei au spus că a fost prea reținut, Scholz a declarat că, după SUA, Germania a fost unul dintre cei mai mari susținători ai Ucrainei, inclusiv în ceea ce privește furnizarea de arme.

“Facem tot ce putem pentru a preveni un război direct între Rusia și NATO. Într-un astfel de conflict vor exista doar învinși – în toată lumea”, a spus el.

Putin a declarat miercuri că riscul unui război nuclear este în creștere, dar a insistat că Rusia nu și-a “pierdut mințile” și că își vede arsenalul nuclear ca pe un mijloc de descurajare pur defensiv.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *