ROMÂNIA

România neagă vehement zvonurile privind livrarea de armament către Ucraina. „Acea muniție nu este produsă în România”

Contul de Twitter Ukraine Weapons Tracker, care monitorizează încă de la începutul războiului evoluţia armamentului din ambele tabere, a prezentat luni imagini video cu ceea ce ar putea să fie armament trimis de România armatei ucrainene. Potrivit sursei citate, în imagini sunt prezentate obuze de 122 milimetri fabricate în România de Romarm în 2022.

Ministerul Economiei, prin care se fac tranzacţiile cu arme în întreaga lume, susţine că armamentul nu a fost livrat de ţara noastră.

“Primele verificări arată că obuzele nu sunt din România. Nu putem comenta imagini neautentficate sau speculaţii de presă”, a spus Ministerul Economiei pentru Observator. „Facem verificări și din informațiile preliminare această muniție nu este produsă în România”, spus Florin Spătaru, ministrul Economiei, citat de Antena3.

Într-un răspuns transmis HotNews, Romarm spune că nu comentează informații neautentificate și a speculațiilor apărute pe site-uri de socializare.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat într-o conferință de presă susținută pe 12 aprilie 2022 că nu e bine să fie făcute „declaraţii publice îndelungate” pe această temă.

„Evident, ajutorul militar este şi el transmis către Ucraina de către NATO, un lucru, de altfel, foarte bun. Nu cred, însă, că este foarte bine să facem declaraţii publice îndelungate cu privire la ce face o ţară sau alta concret în acest domeniu”, a răspuns președintele, după ce a fost întrebat ce armament trimite România în Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *