Actualitate

România nu se mai află printre ţările cu cel mai bun internet

Conform noului clasament Worldwide Broadband Speed League 2019 realizat de Cable.co.uk, România a scăzut de anul trecut de pe locul 5 mondial pe locul 37.

Worldwide Broadband Speed League 2019 foloseşte date colectate de M-Lab (organizaţie condusă de Cod for Science and Societym, America’s Open Technology Institute, Google şi PlanetLab de la Princeton University). Aceasta apelează la ajutorul contribuitorilor săi din toată lumea. Aici intră atât utilizatori de rând, cât şi organizaţii, centre de educaţie şi companii din sectorul privat, care folosesc aceleaşi teste pentru a putea crea un studiu din care să poată fi calculată viteza medie de internet pentru întreaga ţară. Testele sunt realizate în mai multe zone ale ţării.

Clasamentul de anul trecut punea România pe locul 5 mondial, cu o viteză medie de download de 38,60 Mbps. Această valoare ar fi reprezentat o performanţă bună dacă se păstra şi anul acesta, însă deja mai multe ţări au depăşit aceste viteze cu valori semnificativ mai mari, toate ţările din top 10 oferind viteze medii de donwload de peste 40 Mbps. Într-un mod ciudat însă, viteza medie de download a României a scăzut semnificativ de la un an la altul, revenind mai degrabă la valorile din 2017.

https://www.descopera.ro/ 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *