România printre primii 5 beneficiari ai fondurilor europene
Anunțul a fost făcut de către consilierul principal la DG Energy în cadrul CE, la Energy Forum, Tudor Constantinescu, care a menționat că cel mai mare beneficiar este Polonia.
Potrivit acestuia, necesarul de investiții în infrastructura de energie la nivelul UE este evaluat pentru perioada 2010 — 2020 la 1.000 de miliarde de euro, iar necesarul de investiții în eficiență energetică la 850 miliarde de euro, respectiv 85 miliarde de euro pe an.
Constantinescu a subliniat că, pentru atingerea obiectivelor UE în domeniul energiei, este nevoie de atragerea mai multor investitori — BEI, BERD, sectorul privat, în condițiile în care, spre exemplu, prin politica de coeziune a UE, se alocă numai 27 miliarde de euro până în anul 2020 pentru investiții în eficiență energetică și energie regenerabilă.
Acesta a mai menționat că statele membre UE încearcă să ajungă la un acord până în octombrie în ceea ce privește obiectivele în domeniu până în anul 2030, respectiv reducerea emisiilor de gaze cu 40% și o cotă de peste 27% pentru energia regenerabilă, ținte la nivelul UE, distribuite echitabil între statele membre.
sursa: agerpres.ro
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!