ROMÂNIASocial

România, printre țările cu cel mai mare declin demografic din Europa de Est. Reunirea Rep. Moldova cu Țara Mamă ar rezolva problema

România se confruntă cu un declin demografic accentuat, estimările indicând o scădere semnificativă a populației până în anul 2100. Conform unui raport al ONU, țara ar putea pierde 8,1 milioane de locuitori, reducând populația la aproximativ 10-11 milioane de persoane. Această tendință este cauzată de factori precum rata scăzută a natalității, emigrarea masivă și îmbătrânirea populației.

În timp ce statele din vestul Europei compensează declinul natural prin imigrație, România se află printre țările cele mai afectate de scăderea populației. În acest context, o soluție naturală și logică pentru România ar fi unirea cu Republica Moldova. Cele două state românești sunt legate prin aceeași limbă, cultură și istorie, iar integrarea cetățenilor moldoveni ar putea ajuta la compensarea pierderilor demografice.

O soluție pentru criza demografică

Țările din Europa Centrală și de Est resimt de zeci de ani fenomenul declinului demografic, iar proiecțiile ONU arată că această tendință se va accentua. În regiune, pierderile demografice estimate sunt următoarele: România: -8,1 milioane de locuitori, Bulgaria: -3,2 milioane, Ungaria: -2,2 milioane, Serbia: -3 milioane, Rusia și Ucraina: -40 de milioane împreună.

Pe de altă parte, ONU estimează că doar câteva state europene vor avea o creștere a populației până în 2100, printre care Regatul Unit (+4,8 milioane) și Franța (+1,8 milioane). România, însă, nu se află printre acestea, iar fără o strategie coerentă, scăderea va continua.

În acest context, integrarea a aproximativ 2,5 milioane de români din Republica Moldova ar putea reprezenta o soluție viabilă. Unirea celor două state ar aduce României o populație suplimentară activă, ar reduce impactul negativ al migrației și ar oferi noi oportunități economice prin extinderea pieței muncii și a resurselor umane disponibile.

Un pas firesc către viitor

Pe lângă beneficiile economice și demografice, unirea României cu Republica Moldova ar avea un impact semnificativ asupra identității naționale. Românii de pe cele două maluri ale Prutului împărtășesc aceeași limbă, tradiții și valori culturale, iar procesul de integrare ar putea fi unul mai facil decât orice altă soluție externă.

În loc să caute alternative complicate pentru a combate scăderea populației și să importe forță de muncă din state asiatice, autoritățile din România ar putea privi spre cea mai evidentă soluție – reunificarea cu Republica Moldova. Într-un moment în care Europa de Est se confruntă cu declin demografic, poate că este timpul ca România să își refacă unitatea națională și să privească spre viitor cu o populație mai mare și mai puternică.


comentarii

  1. Un vechi proverb zice ca :’ Nu e bine sa-ti faci iluzii ca sa n-ai deziluzii ”
    Daca voiati UNIREA, indiferent de ce ar fi zis unii sau ” altii „,din 1990 pana acum se putea face.
    In 1918 a fost mult mai greu, dar clasa politica romaneasca de atunci, si din stanga si din dreapta Prutului, a stiut ce trebuia sa faca.!
    Acum pe malul Bacului, parca miroase a votka din aia urat mirositoare.
    Vorba lui Stefan Cel Mare :”Unde sunteti voi moldovenii mei „?

    1. Perfect adevărat.
      Tavarișcii pabedisto-statalisto-maldaivaniști ce populează teritoriul numit vremelnic RM au o mentalitate de nevertebrată (dacă putem presupune că aceste ființe primitive au mentalitate) atât la nivel individual cât și la nivelul colectiv al întregii societăți.
      Ei vor:
      – pașaport românesc ca să fugă în străinătate (UE, SUA, Canada, Japonia), in niciun caz rassia
      – să primească permanent „agiutoare”, cât mai multe și cât mai mari
      – să vorghiască maldavinești, chiar dacă această limbă nu există
      – să se declare moldoveni, marțieni, klingorieni, venusieni, orice numai nu români
      – să grohăie permanent paruski, fără să li se spună lor cum și ce
      – să vină rușii și să le dea pâinea de 16 kapeici
      – să ducă cccp-ul în UE (vezi declarația lui usatâi că pobedistanul RM trebuie să intre în Schengen fără să intre în UE, gen Elveția, Norvegia – că de, nivelul de trai al pobedistanului cam pe acolo se învârte)
      – să mențină statalismul de rit moscălesco-bolșevic și creația stalinistă RssM, în dauna neamului românesc dar cu bani și ajutoare permanente din România
      Ăștia sunt „frații” noștri când au nevoie de orice, și cei ce strigă ca din gură de șarpe că vor stat independent maldaivănist atunci când vine câte o adiere despre românism, unitate, demnitate națională. Cum poți să nu îi iubești?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *