Cultură

Romanta Silviei Goncear a ajuns la Paris

Fondata acum trei ani, de catre Iurie Bors, directorul Intreprinderii „Creator – Iurie Bors”, orchestra sus-numita, condusa de prim-dirijorul Ruslan Maslov, un acordeonist virtuoz, si de dirijorul secund Eduard Albina, este una dintre putinele formatii de la noi, care, pe langa muzica populara si cea clasica, interpreteaza un gen de muzica mai putin explorat – cafe-concert.

Timp de doua zile – pe 15 si 16 iunie -, solii Moldovei au concertat in sala „Cigale” – cu o mie de locuri – de pe o strada teatrala. Publicul a fost unul select: ziaristi, impresari, dar si multi romani de pe ambele maluri ale Prutului. Cele doua spectacole au fost promotionale. Ambele s-au bucurat de un mare succes, iar spectatorii de la balcoane isi aruncau papucii si dansau. Moldovenii le-au interpretat francezilor muzica clasica, folclor, cafe-concert, muzica din filme (de Eugen Doga, Gheorghe Zamfir s.a.), precum si romante, si tangouri. Silvia Goncear le-a cantat spectatorilor romantele „Fa-ne, Doamne, iar copii” si „In chiosc, fanfara canta”, precum si doua tangouri – „Astazi e ziua ta” si „Cel mai frumos tangou”.

De un mare succes s-au bucurat naistul Leonid Cucu, clarinetistul Andrei Vladimir, trompetistii Anatol Nunu si Victor Gurari, acordeonistii Ruslan Maslov si Veaceslav Palca, tambalagiul Igor Vitliuc, vioristii Adrian Bubulici, Viorel Petic, Radu Banariuc, Ion Zacon si Vasile Lupascu (viola). Multe dintre piese au fost interpretate la bis.

„Ii multumim lui Iurie Bors pentru marea dorinta si marele curaj de a intemeia aceasta orchestra, astfel dandu-le posibilitatea muzicienilor de valoare sa-si demonstreze profesionalismul si virtuozitatea. Prin aceasta, dumnealui a demonstrat ca este un adevarat creator”, ne-a spus Silvia Goncear.

La sfarsitul ultimului spectacol, in fata spectatorilor a luat cuvantul fondatorul orchestrei, Iurie Bors. El si-a exprimat recunostinta pentru aplauzele cu care au fost rasplatiti solistii instrumentisti din orchestra fondata de el.

De la Paris, Silvia Goncear s-a intors cu un mare buchet de trandafiri, pe care ii pastreaza si astazi, ca amintire despre acest turneu de succes.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *