Sport

Rugbistii din R. Moldova s-au clasat pe locul sase in Europa

In premiera absoluta, dreptul de a evolua in finalele Campionatului European de rugby-7, competitie organizata la Hanovra (Germania) l-au obtinut simultan echipele nationale de seniori, masculina si feminina, ale R. Moldova.Rugbistele moldovence, majoritatea dintre care fac parte din categoria junioarelor, nu s-au putut ridica la rigorile impuse de aceasta competitie, fiind invinse in toate partidele disputate, cu scoruri categorice.

Astfel, in faza grupelor, ele au pierdut in fata puternicelor representative ale Olandei (0-26), Rusiei (0-22), Italiei (0-17) si Germaniei (7-24). In partida de clasament care a urmat, moldovencele au cedat cu scorul de 7-27 in fata Suediei si s-au clasat pe locul zece.Selectionata barbatilor a avut insa o evolutie mult mai buna, in pofida faptului ca deja in primul meci a trecut printr-un „dus rece”. Conform programului competitional, primul adversar al moldovenilor a fost puternica formatie a Rusiei, care ulterior a devenit si invingatoare a turneului din Hanovra. In a doua intalnire, jucatorii nostri au obtinut un egal dramatic (14-14) in confruntarea cu formatia Romaniei. A urmat o importanta victorie in fata gazdelor (22-19), iar in ultimul meci din grupa, „tricolorii” nostri, din pacate, din nou au cedat (12-28), in fata Frantei.

Clasandu-se pe locul patru in grupa, formatia antrenata de Tudor Procopii a fost lasata in afara semifinalelor, desi la editia precedenta reusise sa intre in posesia medaliilor de bronz.In turneul de consolare (pentru locurile 5-8), R. Moldova initial a invins Portugalia (17-12), iar apoi a fost surclasata de georgieni (5-31). Dupa cum am mai remarcat, Rusia a devenit campioana, urmata in clasament de Franta si Italia.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *