Politică

Rusia are probleme? Potrivit informațiilor, mobilizarea a ajuns la Moscova și Sankt Petersburg

Mobilizarea sub acoperire pentru războiul cu Ucraina este deja în derulare în marile orașe rusești precum Moscova și Sankt Petersburg. Oamenii chemați în armată vor merge la trupele din Crimeea ocupată – au informat miercuri pe Facebook informațiile militare ucrainene (HUR), scrie Business Insider Polonia.

„Comisariatele militare din regiunile Moscova și Leningrad, inclusiv Moscova și Sankt Petersburg, au primit recomandări privind recrutarea în masă a localnicilor pentru a servi. Oamenii din (cele mai mari orașe din Rusia) vor (însarcinat) să completeze personalul unități militare din Crimeea „- citim în comunicatul de presă al HUR.

Serviciul ucrainean a mai informat că aproximativ 1.200 de soldați înrolați vor fi trimiși în peninsula ocupată. „Deoarece nu există ostilități în desfășurare în Crimeea, recruților nu li se oferă să semneze contracte, ceea ce poate indica faptul că autoritățile ruse încearcă să facă economii și sunt reticenți în a plăti recruților toate indemnizațiile specificate în legislația rusă. 1.200 de soldați vor servi și vor muri (…) pentru o soldă obișnuită, adică aproximativ 5.000 de ruble. Economisirea fondurilor de stat va avea loc și în cazul neplății unor despăgubiri pentru moartea soldaților, deoarece Rusia neagă că recruţii iau parte la ostilităţi ” – a explicat HUR.

Mobilizarea continuă

De câteva luni apar rapoarte despre mobilizări ascunse efectuate de autoritățile ruse. După cum a dezvpluit încă din luna iulie reprezentanta președintelui Ucrainei în Crimeea, Tamila Tasheva, Rusia a luat astfel de măsuri în Crimeea ocupată de la începutul lunii martie. Până acum însă, Kremlinul a încercat să prevină o situație în care ar fi necesară trimiterea în armată a locuitorilor celor mai mari orașe.

Pe 9 august, a avut loc o explozie la aerodromul militar Saki de lângă Novofedorivka din Crimeea, în urma căreia aproximativ 20 de avioane rusești au fost distruse sau avariate. Pe 16 august, un incendiu a izbucnit într-o stație de transformare din orașul Dzhankoy și un depozit de muniții a fost detonat în satul Majske, din apropiere. Patru zile mai târziu, zgomotele exploziilor s-au auzit în Evpatoria și Bakhchisaray.

Rusia a anexat ilegal Crimeea, parte a teritoriului ucrainean, în martie 2014. Acum folosește peninsula drept avanpost pentru invazia Ucrainei din februarie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *