Politică

Rusia: Peste 20.000 de pușcăriași au fost recrutați ca să lupte în războiul din Ucraina

Peste 20.000 de deținuți au fost deja recrutați pentru a lua parte la ostilitățile din Ucraina, a anunțat Olga Romanova, șefa Fundației “Rusia în spatele gratiilor”, un ONG caritabil, care oferă asistență condamnaților și familiilor acestora.

În urmă cu o săptămână, numărul deținuților recrutați era estimat la aproximativ 15.000 de persoane. Astfel, în doar șapte zile, numărul acestora a crescut cu cel puțin 5.000.

Potrivit Olgăi Romanova, care a oferit o declarație publicației ruse independente Proekt Agenția, această creștere bruscă se datorează faptului că Wagner a început să recruteze prizonieri în coloniile de dincolo de Urali, până acum reprezentanții grupului se limitau doar la partea europeană a Rusiei.

În plus, Wagner a început să recruteze pentru război și bărbați care execută pedepse în coloniile rusești din țările care fac parte din Comunitatea Statelor Independente: de exemplu, din Belarus și Tadjikistan.

Rapoartele despre recrutarea deținuților de către grupul Wagner au început să apară la jumătatea lunii iulie. Pentru participarea la război, deținuților li se oferă grațiere.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *