Actualitate

Rușii SE BUCURĂ de destrămarea RM: Rogozin felicită transnistrenii cu ocazia împlinirii a 27 de ani de la „proclamarea independenței” RMN

După cum transmite agenția oficială de la Tiraspol, novostipmr.com, în mesajul său Dmitri Rogozin subliniază că astăzi Transnistria continuă să-și intensifice legăturile cu Federația Rusă, multe dintre problemele din regiune fiind rezolvate datorită sprijinului multilateral rusesc. Totodată, Dmitri Rogozin a avertizat că ”Federația Rusă în calitate de țară-garant nu va admite repetarea aventurilor militaro-politice pe malurile Nistrului, indiferent de unde acestea ar proveni”. ”Viitorul Transnistriei este alături de Măreața Rusie”, astfel și-a încheiat mesajul său emisarul Kremlinului.

Poliția de Frontieră a Republicii Moldova a interzis zilele trecute intrarea în țară a unor activiști sociali și oficiali din Rusia care intenționau să participe la festivitățile programate astăzi la Tiraspol de către regimul separatist cu ocazia aniversării a 27-a de la proclamarea așa-zisei ”independențe” a regiunii.

Amintim că în ultima vreme, Chișinăul a restricționat vizitele oficialilor ruși în Transnistria pentru a sprijini regimul separatist de la Tiraspol. În iulie, mai multor cetățeni ruși le-a fost interzis accesul în regiune la festivitățile consacrate împlinirii a 25 de ani de la instituirea misiunii de pacificatori ruși în Zona de Securitate, iar vicepremierul rus Dmitri Rogozin a fost declarat persona non-grata pe teritoriul R. Moldova. 

radiochisinau.md


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.