Război

Rușii trag orbește și în propriii soldați. Mărturisirile unui soldat rus

”Tragem orbește. Nici măcar nu știm unde, în ce scopuri, în ce” – le explică soldatul rus soției și mamei sale, într-o conversație telefonică interceptată, publicată de informațiile ucrainene, scrie onet.pl.

Armata rusă trage orbește și în propria lor armată, potrivit înregistrării conversației interceptate de serviciile secrete ucrainene, postată pe Telegram de către Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei.

În conversație, se aude un tânăr deprimat vorbind cu două femei.

Conform descrierii înregistrării, acestea sunt soția și mama lui. Rusul se plânge că trag orbește, neștiind în ce lovesc sau în ce scop.

Femeile recunosc că este groaznic. ”Și, cum, ei sunt acolo?” întreabă una dintre ele.

Răspunsul bărbatului arată că s-au întâmplat și astfel de situații. „Ei bine, înseamnă că sunt acolo”, răspunde el pe un ton resemnat.

„Un coșmar”, comentează femeile.

Cea mai tânără dintre femei, judecând după voce, observă că știrile (propagandei oficiale -n.r.) laudă comandanții ruși și eficiența armatei ruse. ”Dar de ce stăm pe loc de acum două luni?” – comentează bărbatul.

Potrivit rusului, comandantul batalionului său a fost grav rănit. „Timp de o lună și jumătate, jumătate din creier a fost afectat și jumătate din corp. Acum și-a revenit. Dar nu recunoaște pe nimeni – spune el.

Bărbatul a mai povestit familiei și despre sute de soldați ruși uciși. Și, de asemenea, că răniții mor chiar pe câmp și nimeni nu adună cadavrele.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *