Lumea

„Salata rusească” din meniul cafenelei summit-ului NATO din Madrid ridică „semne de întrebare”

În timp ce așteptau sosirea președintelui american Joe Biden și a altor lideri mondiali în locul de înaltă securitate al summit-ului NATO de la periferia Madridului de marți, oficialii internaționali și jurnaliştii au fost uimiţi să găsească „Salata rusă”. ” în partea de sus a meniului restaurantului intern.

Amestec de mazăre, cartofi, morcovi și maioneză este un aliment de bază în meniurile restaurantelor spaniole, dar înaintea unui summit la care se așteaptă ca Rusia să fie etichetată drept o amenințare la securitate în noul concept strategic al alianței cu privire la invazia sa în Ucraina, prezența sa în meniul a provocat consternare.

Salata ruseasca la un summit NATO? Sunt putin surprins de acea alegere a felului de mancare”, a declarat jurnalistul Iñaki López pentru presa spaniola La Sexta.

Cu toate acestea, conținutul atrăgător de mare de carbohidrați al preparatului părea să depășească numele său îndoielnic și, se pare, că s-a epuizat în câteva ore.

Mai multă atenție diplomatică a fost aplicată meniului oferit miniștrilor apărării și de externe în vizită la un banchet la Palatul baroc Santa Cruz din centrul Madridului, marți seara.

Jose Andres, bucătarul spaniol prezentat în serialul Netflix Chef’s Table, care a coordonat masa, a servit tapa clasică, dar a adăugat „găluște cu roșii” și a redenumit-o „salata ucraineană”, așa cum a făcut în restaurantele sale din Spania.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *