Sănătate

Scade tensiunea arterială și îmbunătățește sănătatea intestinală: adaugă acest condiment în dieta ta

Scorțișoara este un condiment sănătos, dar cât de multă poți consuma? O linguriță de scorțișoară pe zi poate avea un efect pozitiv asupra nivelului de zahăr din sânge, îmbunătățește digestia și stimulează imunitatea.

Cum poate afecta organismul consumul zilnic de scorțișoară

  1. Poate scădea nivelul colesterolului

Nutriționistul, nutriționistul și autorul Lauren Manaker spune că unul dintre beneficiile consumului regulat de scorțișoară este că este bun pentru inimă: “Consumul zilnic de scorțișoară este legat de sănătatea inimii în mai multe moduri pe termen lung. În special, se știe că scorțișoara reduce colesterolul total, colesterolul rău (LDL) și trigliceridele, menținând în același timp nivelurile de colesterol bun HDL.

Acest lucru reduce în mod direct riscul de boli cardiovasculare.

  1. Poate scădea tensiunea arterială

Pe lângă scăderea nivelului de colesterol LDL, Manaker spune că consumul zilnic de scorțișoară poate scădea și tensiunea arterială. Deoarece tensiunea arterială ridicată este legată de bolile cardiovasculare, acesta este un alt mod în care consumul de scorțișoară reduce riscul.

3- Poate reduce riscul de a dezvolta diabet de tip 2

Studiile științifice arată că consumul de scorțișoară poate crește sensibilitatea la insulină.

“Acest lucru înseamnă că scorțișoara te face mai sensibil la insulina pe care o produce corpul tău, astfel încât celulele corpului tău răspund mai bine la insulină, care este hormonul care controlează nivelul de zahăr din sânge”, explică nutriționistul Sharon Palmer.

Palmer explică faptul că acest lucru este benefic pentru că poate ajuta la protejarea împotriva diabetului de tip 2. “Pe măsură ce organismul devine mai rezistent la insulina pe care o produce, glucoza nu poate intra în celulele corpului la fel de ușor, iar acest lucru duce la niveluri mai ridicate de glucoză în sânge. și, în cele din urmă, la diabet de tip 2”.

  1. Poate reduce riscul de a dezvolta demență.

Consumul regulat de scorțișoară este, de asemenea, bun pentru creier.

“Scorțișoara conține compuși care s-au dovedit a inhiba acumularea de proteină tau în creier, care este un semn distinctiv al bolii Alzheimer”, spune Manaker. Dar ea adaugă că este nevoie de mult mai multe date pentru a confirma această legătură înainte ca scorțișoara să poată fi recomandată ca o modalitate fiabilă de a susține sănătatea creierului.

  1. Susține sănătatea intestinală

Deoarece scorțișoara este un condiment antiinflamator, Manaker spune că poate ajuta la susținerea sănătății intestinelor prin inhibarea creșterii bacteriilor rele și permițând bacteriilor bune să se înmulțească. În plus, unele studii arată că scorțișoara poate ajuta la ameliorarea simptomelor persoanelor care suferă de diaree regulată din cauza sindromului intestinului iritabil.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *