Auto

Se naște oficial Stellantis, al patrulea grup auto mondial ce va reuni 14 mărci, printre care Fiat, Peugeot, Alfa Romeo și Opel

Acționarii Fiat-Chrysler și cei ai Peugeot-Citroen ar trebui luni să aprobe fuziunea celor două grupuri, creând Stellantis care va deveni un gigant auto cu 400.000 de angajați, 14 mărci și producție totală de 8 milioane de vehicule/an. Ambele grupuri au probleme mari și speră să le rezolve prin fuziune, scopul fiind și reducerea cheltuielilor prin punerea în comun a producției pentru mai multe modele.

PSA Peugeot – Citroen a produs 3,5 milioane de mașini în 2019 și a avut afaceri de 74,9 miliarde euro. Cuprinde mărcile Peugeot, Citroën, DS, Opel și Vauxhall.

Fiat – Chrysler a produs 4,41 milioane de mașini în 2019 și cuprinde mărcile Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Jeep, Lancia, Maserati și Ram.

PSA Peugeot-Citroen are 209.000 angajați, iar Fiat-Chrysler are 192.000.

Stellantis va deveni al patrulea cel mai mare grup auto mondial după producție și al treilea după cifră de afaceri (după Toyota și Volkswagen).

Noul grup va avea producție anuală de 8 milioane de vehicule, un total de 400.000 de angajați și aproximativ 200 de sit-uri de producție. Va fi în grup și producătorul de componente Faurecia, companii siderurgice, de robotică, de vânzări de vehicule de ocazie și furnizori de servicii de mobilitate.

Datorită fuziunii, Fiat-Chrysler își va crește prezența în Europa, iar Peugeot – Citroen și-a propus să vândă mai mult în America de Nord. Unii analiști spun că alianța este o chestiune de supraviețuire pentru ambele grupuri.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *