Actualitate

Secretarul de stat american Blinken: „Rusia a pierdut deja în fața Ucrainei”

Război în Ucraina, ziua 122. După patru luni de o invazie militară rusă pe scară largă a teritoriului Ucrainei independente, secretarul de stat american Anthony Blinken a declarat că Federația Rusă a pierdut deja acest război. Ultimele forțe ucrainene din Sievierodonetsk au primit ordin să se retragă.

“Ucrainenii se apără cu un curaj incredibil, iar Rusia a pierdut deja. Scopul lui Putin, așa cum a spus el însuși, a fost distrugerea Ucrainei ca țară independentă și suverană. Acest obiectiv a eșuat… Potrivit informațiilor noastre, trupele ruse suferă de un nivel scăzut în ceea ce privește moralul, rate mari de deces, probleme tehnice și conducere care refuză să-i informeze despre starea reală a lucrurilor pe câmpul de luptă”, a spus Blinken.

Pe 22 iunie 2022, Anthony Blinken a spus că acțiunile Rusiei în Ucraina în ultimii 8 ani nu pot fi descrise drept „protejarea vieților”.

„Cel mai recent atac al președintelui Putin asupra Ucrainei vine după ani de brutalitate de la Kremlin împotriva poporului ucrainean. Nimic din ce a făcut Rusia în Ucraina în ultimii 8 ani nu poate fi descris drept „protejarea vieților””, a spus el.

Pe 24 iunie 2022, Blinken a anunțat că țările G7 la următorul summit din Germania vor discuta despre războiul Rusiei împotriva Ucrainei și consecințele agresiunii militare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *