UE / Nato

Șefa Agenţiei Europene pentru Medicamente le cere ţărilor membre ale Uniunii să nu autorizeze în regim de urgenţă vaccinul rusesc Sputnik V

‘Se poate compara puţin cu ruleta rusească’, a declarat ea într-un interviu acordat postului austriac de televiziune ORF și citat de agențiile de presă.

”Avem nevoie de documente pe care să le putem examina. În prezent, nu avem date despre efectele secundare la persoanele care au fost vaccinate”, a spus ea.
Săptămâna trecută, Sputnik V a atins o etapă cheie în vederea viitoarei distribuiri în Uniunea Europeană, odată cu începerea examinării acestui vaccin de către EMA, cu sediul la Amsterdam. După anunţ, autorităţile ruse au spus că sunt gata să furnizeze vaccinuri pentru 50 de milioane de europeni, începând din iunie.
Nerăbdătoare în faţa unui proces considerat prea lent, câteva ţări din Uniune au apelat la vaccinuri care nu au fost încă aprobate la nivelul blocului comunitar. Prima a fost Ungaria, care a început să administreze vaccinul rusesc populaţiei sale luna trecută. Republica Cehă şi Slovacia au comandat, la rândul lor, vaccinul din Rusia.

Cancelarul austriac, Sebastian Kurz, a discutat la sfârşitul lunii februarie cu preşedintele rus, Vladimir Putin, ‘posibilitatea’ unor livrări de Sputnik V, argumentând că vaccinurile nu ar trebui să facă obiectul unor ‘lupte geopolitice’, dar a precizat că
că vrea să aştepte aprobarea EMA înainte de orice utilizarea vaccinului în țara lui.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *