Eveniment

Șefa unei bănci din Ungheni a folosit o SCHEMĂ ILEGALĂ pentru accesarea creditelor

Procurorii au constatat în cadrul acţiunilor de urmărire penală că, în intervalul anilor 2007 – 2009, folosind situaţia de serviciu şi având acces la dosarele personale ale solicitanţilor de credite, fosta șefă a filialei Ungheni unei bănci comerciale a falsificat acte din numele acestor persoane şi a primit în locul lor credite bancare. Inculpata acționa după următoarea schemă: ea adresa oficiului central al băncii, primea acordul pentru eliberarea creditelor bancare, cetăţenilor însă le comunica că instituţia bancară refuză să le elibereze credite. În continuare, inculpata falsifica documente şi beneficia personal de aceste împrumuturi. În acest mod, inculpata a primit credite bancare pe numele a cel puţin 18 locuitori ai raionului Ungheni în sumă de peste 500 mii de lei.

Totul a ieşit la iveală atunci când victimele au fost somate de către bancă pentru nerambursarea creditelor primite şi a dobânzilor aferente, având surpriza să constate că trebuie să achite pentru credite, pe care de fapt nu le-au primit.

Urmărirea penală pe acest caz a fost exercitată de CNA sub conducerea Procuraturii Anticorupţie, iar acuzarea de stat în instanţa de judecată a fost reprezentată de Procuratura Anticorupţie în comun cu Procuratura Ungheni.

Sursa: PG
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *