Politică

Șefii diplomației din Marea Britanie, Suedia și Polonia mai cred în Moldova europeană

„Am discutat despre evoluţia negocierilor în vederea semnării Acordului de Asociere, despre procesele interne din RM, obiectivele pe care le avem. Important este că RM prin acţiunile sale a menţinut ritmul necesar şi a implementat angajamentele asumate în faţa partenerilor externi. Ţara noastră va continua în acest ritm”, a declarat Vlad Filat.

Ministrul de Externe al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, William Hague, a anunţat că pentru prima dată un ministru de Externe al ţării sale efectuează o vizită în RM, menționând că acesta este un semnal de sprijin în procesul de integrare a RM în Uniunea Europeană.
„Noi sprijinim programul de reforme iniţiat de Guvernul R. Moldova. Este un program ambiţios. Important este ca toate domeniile să lucreze în conformitate cu normele legale”, a declarat William Hague.

„Ne apropiem de final”

Ministrul de Externe al Poloniei, Radoslaw Sikorski, a reiterat sprijinul Uniunii Europene în semnarea Acordului de Asociere. „Prima dată când am vizitat RM, vă aflaţi în perioada după turbulenţele stradale. Sincer, credeam că vă îndreptaţi spre un viitor de stat ratat. Acum, RM se mişcă cu paşi siguri spre aderarea la Uniunea Europeană. Acum negociem un Acord ambiţios. RM a realizat cele mai rapide progrese în comparaţie cu toate celelalte state incluse în Parteneriatul Estic. Ne apropiem de final. Eu sunt încrezător că la Summitul de la Vilnius vom pune ştampila de aprobare pentru această apropiere cu UE”, a afirmat Radoslaw Sikorski.

La rândul său, ministrul de Externe al Regatului Suediei, Carl Bildt, a spus că Uniunea Europeană sprijină ferm R. Moldova.
„Vreau să vă felicit cu aceste progrese. Sperăm că veţi menţine această orientare strategică a politicilor dvs. ca să cimentaţi acelaşi succes. Putem să vă promitem că noi o să facem tot posibilul să urgentăm ratificarea acestui Acord. Este un semnal bun”, a declarat Carl Bildt.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *