Actualitate

Şeful OSCE la Chişinău, pe fondul criticilor dure primite din partea ONU

La Chişinău, şeful OSCE va avea întrevederi cu preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, cu premierul Pavel Filip, cu ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, şi cu vicepremierul pentru Reintegrare, Gheorghe Bălan.

În cadrul întrevederilor planificate, vor fi abordate chestiuni legate de promovarea procesului de reglementare a conflictului transnistrean, precum şi unele aspecte de pe agenda relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova şi Austria.

Oficialul austriac va participa, de asemenea, şi la ceremonia de deschidere a Ambasadei Austriei în Republica Moldova.

Recent, președintele Consiliului de Securitate al ONU, Vladimir Elcenko, a adus o critică dură la adresa OSCE. Vladimir Elcenko a afirmat că procesul de reglementare transnistreană nu înregistrează de mulţi ani absolut niciun progres.

„Dacă privim Europa în ansamblu, observăm o serie de conflicte înghețate. În unele dintre ele, Georgia și, în special, în Abhazia, în anii ’90 au fost prezente misiunile ONU, dar acum acestea nu funcționează. De aceste conflicte se ocupă ori OSCE, ori absolut nimeni. Există conflictul înghețat din Transnistria, unde nimic nu se mișcă, de mai mulți ani nu se întâmplă nimic. Există un conflict din Nagorno-Karabah, cu care se ocupă grupul de la Minsk prin intermediul OSCE, dar și acolo nu există multe progrese. Și în cele din urmă există conflictul din Donbas”, a declarat Vladimir Elcenko, potrivit biroului de presă al ONU.

Timpul.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *