ActualitateExterne

Semiluna Roșie Palestiniană deschide prima tabără pentru cei strămutați, în zona Khan Younis

Societatea Semiluna Roșie Palestiniană (PRCS) a declarat joi că lucrează împreună cu Semiluna Roșie Egipteană pentru a înființa “prima tabără organizată” pentru persoanele strămutate în oraşul Khan Younis, în Fâşia Gaza, unde zeci de mii de palestinieni sunt înghesuiți în tabere improvizate, informează Rador Radio România.

În prima fază, noua tabără va include 300 de corturi și va găzdui familiile strămutate de “echipele medicale, de ambulanță și de echipele de asistență” ale PRCS, a precizat grupul. De asemenea, va oferi apă, servicii de canalizare, hrană, energie și provizii de combustibil, a adăugat PRCS.

În etapele finale, grupul își propune să extindă tabăra la 1.000 de corturi, oferind adăpost pentru “sute” de familii strămutate în sudul Fâşiei Gaza. PRCS nu a precizat când se va deschide tabăra, iar CNN a luat legătura cu grupul pentru detalii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *