Actualitate

Sergiu Litvinenco l-a demis din funcție pe directorul Inspectoratului Național de Probațiune

Directorul Inspectoratului Național de Probațiune, Andrei Iavorschi, a fost demis din funcție. Despre aceasta a anunțat ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco. El a fost demis ca urmare a demersului organelor de drept (Procuraturii Anticorupție) în legătură cu inițierea urmăririi penale în privința acestuia, potrivit Realitatea.md.

„În mod normal, ar fi trebuit să-și dea demisia încă de la inițierea cauzei penale împotriva sa, pentru a nu prejudicia, în primul rând, imaginea instituției în care activează. El a preferat, însă, să se țină de funcția în care a fost propulsat de către regimul Plahotniuc, în decembrie 2018. Din câte îmi amintesc, prima sa „realizare” de la accederea în funcția de director al Inspectoratului Național de Probațiune, chiar înaintea alegerilor parlamentare din februarie 2019, a fost să contribuie plenar la obținerea certificatului de integritate de către Ilan Șor”, a declarat Litvinenco.

De asemenea, ministrul Justiției a scris că evident că ceea ce am scris nu anulează principiul prezumției nevinovăției.

Menționăm că în data 13 iulie, procurorii au anunțat că directorul Inspectoratului Național de Probațiune, Andrei Iavorschi a fost pus sub învinuire, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz de serviciu, soldat cu daune în proporții considerabile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *