Război

Serviciile de informații din SUA spun că au descifrat intențiile lui Putin în Ucraina

Avril Haines, șefa comunității americane de informații, susține că Vladimir Putin încă vrea să ocupe cea mai mare parte a Ucrainei.

Acesta a adăugat că specialiștii americani în informații au în vedere mai multe scenarii posibile pentru viitorul apropiat, dintre care cel mai probabil este acela al unui război de uzură, caracterizat de mici câștiguri teritoriale obținute, treptat, de armata rusă.

Este însă improbabil că trupele Moscovei vor ajunge să ocupe întreaga țară.

În Donbas, armata lui Putin înaintează continuu şi este pe cale de a-i încercui pe apărătorii din orașul Lîsîceansk, după ce au făcut una cu pământul mai multe localități.

“În direcția Donețk, principalele eforturi ale inamicului sunt concentrate asupra conducerii ostilităților în spre Lîsîceansk și Bahmut, pentru a încercui orașul Lîsîceansk.

Inamicul își continuă ofensiva pe linia Vovcioiarivka – Verhnokamianka”, anunță un purtător cuvânt Ministerul ucrainean al Apărării.

La rândul lor, oficialii pro-ruși din provincia Lugansk susțin că trupele ucrainene au început să se retragă din Lîsîceansk.

Apărătorii sunt copleșiți din cauza superiorității numerice a rușilor, însă spun că nu vor ceda.

Cel mai mare schimb de prizonieri de la începutul războiului

Cel puțin patru persoane şi-au pierdut viața, iar 6 au fost rănite, după ce o rachetă a lovit un bloc de locuințe.

Atacul din Nikolaev a venit la scurt timp după cel asupra centrului comercial de la Kremenciuk, unde o rachetă rusească a ucis cel puțin 20 de oameni.

Ucrainenii au numit atacul drept act terorist.

Într-o altă evoluție a conflictului, 144 de militari ucraineni au fost eliberați în cadrul unui nou schimb de prizonieri cu Rusia, care a implicat eliberarea unui număr egal de sodați ruși.

Ministerul Apărării de la Kiev a precizat că 95 dintre ucrainenii eliberați de ruși au fost implicați în apărarea oțelăriei Azovstal.

Este cel mai mare schimb de prizonieri de începutul invaziei ruse în Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Această confrunare nu e de la 24 februarie. Ea a eistat de mai mulți ani. Este un conflict între naționalitii ucraineni, brutali și aroganți, și velikorușii încăpăținati care nu respectă pe nimeni, care nu vorbesc rusa. După mine confruntarea a provocată Kievul, care a impus ucraineana minorităților naționale. Primii au ataacat cu rachete Donețkul kievlenii.. Vă mai amintiti ??? Acum ar trebui ca să-și spună cuvîntuul Diplomația populară, nu cei care vor doar arme, vorba ministrului de experne ucrainean Kuleba, pentru a continua războiul… Nu de alta dar cand se bat doi, câștiga de obicei al treilea, care acum privește de la distanță. Bismamrk, cancelarul Prusiei spunea acum vreo două secole, că Rusia poate fi învinsă, doar dacă va fi distrusă prietenia lor cu ucrainenii. La ditrugea unității slavilor, au dorit multi… Să sperăm că se vor împăca. Doar și Japonia a iertat SUA cele două bombardamente atomice din 1945, fiindcă au înțeles, că pacea este o necesitate globală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *