Politică

Sesizare la CEC: Dodon a recunoscut public că desfășoară activități ilegale cu caracter electoral

S E S I Z A R E
În data de 3 septembrie, biroul din Chișinău al Radio Europa Liberă a publicat un interviu cu Igor Dodon, care și-a exprimat disimulat intenția de a candida la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020. 

Printre alte declarații, conținutul cărora trebuie verificat sub aspectul loialității față de statul Republica Moldova, Igor Dodon a declarat, că „staff-ul său electoral pentru prezidențiale activează deja de câteva luni".

Prin această declarație Igor Dodon a recunoscut public că „de câteva luni" în cadrul „staff-lui electoral" desfășoară activități ilegale cu caracter electoral, activități ce pot fi realizate, în baza legii doar în termenii prescriși de Codul Electoral, ori desfășurarea unor activități electorale înaintea campaniei electorale este ilegală.

Mai mult decât atât, în spațiul public au transpărut informații conform cărora în staff-ul electoral (ilegal) al lui Igor Dodon sunt antrenate mai multe persoane, care nu sunt cetățeni ai Republicii Moldova, având doar cetățenia Federației Ruse.

Având în vedere că Igor Dodon este încă, președintele Republicii Moldova, antrenarea timp de mai multe luni a unor cetățeni ai Federației Ruse (DOSSIER CENTER / Кремлевский куратор Додона является генералом российской разведки), în staff-ul electoral ilegal al acestuia, constituie obiectul unei amenințări la adresa securității statului, ori există bănuieli rezonabile că aceste persoane ar fi reprezentanții unor structuri speciale ale Federației Ruse, delegați cu misiuni speciale pe lângă Igor Dodon.

În aceste condiții, solicit, să vă asigurați de concursul Serviciului de Informație și Securitate al Republicii Moldova în vederea demantelării rețelei de cetățeni ai Federației Ruse, care acționează pe lângă Igor Dodon în favoarea statului pe care îl reprezintă și împotriva intereselor Republicii Moldova.

În același timp vă solicit să uzați de toate competențele legale pentru a-l trage la răspundere contravențională pe Igor Dodon pentru utilizarea resurselor administrative și abuzarea legii electorale.

Pentru Igor Dodon există lege?

Dorin CHIRTOACĂ

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *