Culinar.md

Sfaturi culinare

 Spanacul îşi pierde foarte mult din volum atunci când este gătit. De aceea e preferabil să nu fieri spanacul, eventual, dă-l într-un singur clocot. Asigură-te că ai o cantitate suficientă; dacă foloseşti spanac preparat în altă reţetă, va trebui să-l storci de apă înainte de a-l toca * Dacă în timpul preparării îşi schimbă culoarea din verde proaspăt în verde spre galben, atunci el devine dăunător şi nu trebuie consumat * E recomandat ca la prepararea şi servirea spanacului să se folosească tacâmuri din lemn sau din plastic (excluse cele de metal) * Spanacul congelat te poate scuti de muncă. Ca şi în cazul altor legume congelate, nici spanacul nu se decongelează.

Cum păstrezi făina

O încăpere răcoroasă, bine aerisită, este locul ideal de păstrat făina * La umiditate, făina râncezeşte, iar la caldură devine amară şi capătă un miros neplăcut * Lunar, făina se va cerne şi se va zvânta * Făina cu un grad mare de umiditate redă senzaţia de rece dacă pui mâna în ea. Această cantitate de făină se va consuma prima, ca să nu se altereaze * Faina se cerne de câteva ori înainte de a fi prelucrată. Prin cernere, se îmbogăţeşte cu oxigen, iar datorită acestui fapt aluatul devine mai bun * Pentru ca făina să nu facă viermi şi gărgăriţe se va pune în ea câte un căţel de usturoi.

Zaţul de cafea şi… peştele!

Mirosul de peşte iese mai uşor de pe mâini dacă înainte de a ne spăla cu săpun ne frecăm palmele cu zaţ de cafea sau ţinem mâinile în apa în care s-a pus o lingură de apă oxigenată * Eliminăm mirosul de mâl al peştelui dacă, înainte de a-l prepara, îl spălăm într-o saramură tare, rece, sau, cu o oră înainte de a-l pune la fiert, îl ţinem în apă cu oţet (2 linguri oţet la 1 litru apă).

Sursa: RevistaFelicia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *